logo F1online.skF1online.sk

Kvalifikačné trápenie Hamiltona pokračuje: Rovnaká sobota ako vždy

Lewis Hamilton
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 9. 2024

Lewis Hamilton bol po piatku plný nádeje, ale po sobote je sklamaný a frustrovaný. Je to ďalšia emocionálna horská dráha pre sedemnásobného šampióna, ktorý opäť nenašiel spôsob, ako v kvalifikácii „zapnúť“ pneumatiky Pirelli a opäť podľahol tímovému kolegovi.

Veľavravná bola Lewisova vysielačka, keď sa svojho inžiniera Petra Bonningtona pýtal na stratu. „No tak, chlapci, zdvihnime tie teploty,“ odkázal nakoniec Mercedes. Hovoril, samozrejme, o teplotách pneumatík, ktoré opäť zhatili snaženie sedemnásobného šampióna. Tomu po skončení kvalifikácie nebolo dvakrát do reči.

„Rovnaká sobota ako vždy,“ povzdychol si Hamilton s blahosklonným úsmevom pre mikrofónom televízie Sky. Lewisovi sa príliš nechcelo hovoriť a rozhovor vybavil pomerne rýchlo.

„Trápil som sa s rovnakými vecami ako každú sobotu. V piatok som mal z auta fantastický pocit, bolo naozaj skvelé, a myslím si, že dnes to mohlo byť prinajhoršom umiestnenie v druhom rade. Prišla však sobota a pneumatiky odrazu ani trochu nefungovali. V skutočnosti nefungovali celý deň,“ povzdychol si sedemnásobný majster sveta.

O niečo viac dodal pred mikrofónmi F1 TV. Určite očakávame, že v nedeľu budú Lewis i jeho monopost v lepšej forme. Po štarte zo siedmeho miesta však nemožno očakávať zázraky. „Problémom boli stopercentne pneumatiky,“ povedal Hamilton. „Myslím si, že máme auto, ktoré by mohlo byť prinajhoršom v druhom rade, keďže Ferrari je pre nás asi prisilné. Moje pneumatiky však celý deň nefungovali.“

„Môžem dúfať, že v nedeľu to bude lepšie. Čakajú nás dlhé preteky a stať sa môže čokoľvek. Kľúčové bude maximalizovať potenciál pneumatík a rýchlosť v pretekovom tempe. Uvidíme. Rozhodne do toho dám všetko,“ sľúbil Lewis.

Súvisiace články

Diskusia