logo F1online.skF1online.sk

Russell: Musíme zistiť, ako to Ferrari robí

George Russell
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 9. 2024

George Russell vyšiel opäť víťazne z kvalifikačného porovnania s Lewisom Hamiltonom. Aj keď v piatok pôsobil George nevýrazne, v sobotu opäť urobil krok vpred, kým jeho tímový kolega krok vzad. Mercedes však predsa len nemohol konkurovať Ferrari, ktoré vyzeralo v uličkách Baku veľmi mocne a táto skutočnosť máta aj pilota Mercedesu.

Lewis Hamilton po sobote lamentoval, že mal znovu tie isté problémy. V piatok sa vraj cítil výborne, ale v sobotu pneumatiky celý deň nefungovali. Podľa jeho slov malo auto „prinajhoršom na umiestnenie v druhom rade“.

Nuž, jeho tímový kolega George Russell bol k druhému radu veľmi blízko. Britského pretekára však nakoniec zarmútil Sergio Pérez, ktorý ho zdolal o päť stotín sekundy. Pri vonkajšom pohľade to však nevyzeralo, že by Mercedes v ktorejkoľvek fáze kvalifikácie mohol pomýšľať na súboj s Ferrari.

„Myslím si, že je to pre nás zodpovedajúci výsledok,“ povedal Russell o svojom piatom mieste pre televíziu Sky. „V piatok to bol pre mňa rozháraný deň, nebol som spokojný so svojou jazdou a na Lewisa som mal veľkú stratu. Dnes som sa však cítil oveľa komfortnejšie a bol som blízko k tretiemu miestu.“

„Ferrari sa na tomto type okruhov javí byť vždy veľmi rýchle. Už päť alebo šesť rokov platí, že v Baku, Monaku alebo Singapure sú výnimočne rýchli a hlavne Charles je vynikajúci na týchto okruhoch. Rozhodne sú silní a my musíme zistiť, čím to je, pretože sú vždy o krok pred nami,“ povedal zamyslene Russell.

Ten mal v piatok niekoľko problémov. Tím odhalil potenciálny problém s motorom a musel ho vymeniť. Nasadil pritom dosť starý kus z úvodu sezóny. Na konci druhého tréningu mu zlyhal senzor. Pred kvalifikáciou to teda nemal rozbehnuté najlepšie, ale napriek tomu ovládol tretí tréning a nakoniec zdolal tímového kolegu o viac ako štyri desatiny sekundy.

„Tento víkend sme najrýchlejší na rovinkách, čo nám pomôže v pretekoch,“ povedal britský pretekár pre F1 TV. „Mal som trochu problémy s autom a už som na to v podstate aj zvyknutý.“

„Boli to rozhodne zložité dva dni. Okrem toho, po piatkových problémoch sme nasadili dosť starý motor, čo nie je ideálne. Uvidíme, čo môžeme dosiahnuť v nedeľných pretekoch,“ dodal Russell.

Súvisiace články

Diskusia