logo F1online.skF1online.sk

Baku a Singapur budú naše najlepšie okruhy, vyhlásil Pérez

Sergio Pérez
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala13. 9. 2024

V prvej polovici sezóny sa Red Bull bál mestských a hrboľatých okruhov ako čert kríža. Situácia sa však veľmi rýchlo mení a červení býci začali mať také problémy so svojím monopostom, že podľa Sergia Péreza nasledujúce dva víkendy by mu mali vyhovovať.

Red Bull zažil v Monze katastrofálny víkend. Ani Max Verstappen sa nedokázal dostať do najlepšej päťky, a tak všetci v Milton Keynes dúfajú, že už to bude len a len lepšie. Pomôcť im má aj nová podlaha, ktorú si priviezli do Baku.

“Myslím si, že s naším súčasným balíkom by toto mali byť pre nás dve najlepšie trate,” vyhlásil Sergio Pérez na margo okruhov v Baku a Singapure. “Očakávam, že budeme oveľa konkurencieschopnejší. Ak sa nám podarí napraviť náš problém, tak sa môžeme dostať späť do hry, pretože to nám prinesie veľa času na kolo.”

Sergio Pérez je navyše špecialistom na pravotočivé zákruty v Azerbajdžane. Práve tu prišlo jeho posledné víťazstvo, takže ak nová podlaha vyčistí prúdenie vzduchu, ako to Red Bull avizuje v zozname vylepšení pre tento víkend, skutočne by sa mu mohlo dariť.

“Na tomto mieste mám určite vysoké sebavedomie. Viem však, že nezáleží na tom, čo ste dokázali v minulosti,” nechce kričať hop, kým nepreskočí, Sergio Pérez. “Je to celkom nová výzva a pevne verím, že nájdeme správny balans, pretože tu potrebujete mať veľa sebavedomia. Ak sa mi to podarí, tak by to mal byť dobrý víkend.”

Mexický pretekár bol veľmi optimisticky naladený. Ako to však vidí športový poradca tímu Helmut Marko? “Ak sa veci budú vyvíjať optimálne, pódium by azda mohlo byť dosiahnuteľné,” znie predpoveď bývalého jazdca. “Musíme nájsť dobrý balans. Najmä tu v Baku je to dôležité, pretože je tu len málo výbehových zón.”

“Mali by sme byť na tom lepšie než v Monze, ale skutočný progres uvidíme až v Austine,” pokračoval jeden zo šéfov Red Bullu, ktorému vyhovuje, že po Singapure nasleduje jesenná prestávka — čakajú nás tri víkendy bez Formuly 1. Továrne sa však už zatvárať nebudú, a tak Red Bull bude môcť naplno pracovať na odstraňovaní problémov.

“Max vidí, že jeho slová sú vyslyšané a problémy sa riešia s plnou vážnosťou. V tejto chvíli je však nastavovanie auta ako lotéria, najmä v Baku a Singapure,” doplnil Marko.

Súvisiace články

Diskusia