logo F1online.sk

Jasne vidíme, že sú opäť rýchli, hodnotí výkon Mercedesov Verstappen

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala27. 11. 2020

Max Verstappen v Bahrajne na víťazstvo nepomýšľa. Podľa neho bolo v piatkových tréningoch zrejmé, že dvojica Mercedesov opäť jazdí o stupeň vyššiu ligu ako zvyšok štartového poľa. Holanďan preto chce, aby sa jeho tím sústredil sám na seba.

Z Verstappenovho pohľadu to nebol zlý piatok. V prvom tréningu skončil aj napriek problémom šiesty, v druhom tréningu dokonca rozdelil dvojicu Mercedesov na čele. Rozdiely medzi ním a Bottasom boli minimálne, ale Lewis Hamilton bol o tri desatiny na kolo rýchlejší.

“V prvom tréningu som toho veľa neodjazdil. Na aute sme testovali nejaké veci, ktoré nefungovali, ako by sme chceli. Kvôli tomu som prišiel o niekoľko kôl,” otvoril piatkovú rekapituláciu Max Verstappen. “V druhom tréningu to už bolo v poriadku. Myslím si, že pár vecí nám treba ešte pochopiť, ale celkovo to bol pozitívny piatok.”

“Postupne sa všetko vyjasní, ale už teraz jednoznačne vidíme, že Mercedes je opäť rýchly. Nie je to prekvapenie. My sa musíme sústrediť na to, aby sme v aute našli ešte lepší balans a potom sa koncentrujeme na preteky. S gumami je to tu ťažké, degradácia je vysoká,” rečnil stále len 23-ročný mladík.

Aj Verstappen sa počas piatkových jázd ponosoval na pneumatiky Pirelli. Nie nutne na tie budúcoročné, ale na tohtoročnú mäkkú zmes. Tá to mala veľmi rýchlo za sebou. Aj preto pilot Red Bullu očakáva, že spolu s tímom uprednostnia nastavenie do pretekov pred dosiahnutím dobrého kvalifikačného výsledku.

“Treba sa pozrieť na pár vecí ohľadom nášho kvalifikačného výkonu, ale ako som povedal, nechceme sa naň príliš koncentrovať, keďže preteky budú k pneumatikám dosť agresívne,” uzavrel rozhovor Verstappen.