logo F1online.skF1online.sk

Komunikácia s Verstappenom zostáva otvorená, tvrdí Wolff

Toto Wolff
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 9. 2024

Prestupový trh bol v roku 2024 poriadne divoký. Mohol však byť ešte divokejší. Prechod Lewisa Hamiltona z Mercedesu do Ferrari mohol o titul „prestup roka“ pripraviť Max Verstappen. Ten podľa všetkého koketoval s Mercedesom, ale aj Toto Wolff nakoniec priznal, že šance neboli veľké. Stále však platí, že k dohode môže dôjsť v budúcnosti.

Wolffova logika bola jasná: zahájiť rokovania s najväčšou jazdeckou hviezdou súčasnosti a hovoriť o tom úplne verejne s cieľom oslabiť Red Bull. Šéf Mercedesu posielal zástupcom Verstappena ponuky úplne verejne a Max, naopak, nikdy verejne nepoprel pravdivosť Wolffových slov. Obe strany si užívali zjavné výhody vyplývajúce z tejto situácie, ale k dohode nakoniec nedošlo.

Toto nakoniec do auta posadí mladého Kimiho Antonelliho, ale to vraj ešte neznamená, že „kapitola Verstappen“ je týmto uzavretá. „Bolo to na dlhú ruku, ale šance neboli nulové,“ vyhlásil Wolff o možnom prestupe Maxa v rozhovore pre BBC Sport ešte počas holandského víkendu. „Red Bull mal na začiatku sezóny dominantné auto, ale to sa už trochu zmenilo. Povedal by som, že v súčasnosti je dominantný Max Verstappen.“

„Okrem toho, vzťahy v Red Bulle nefungovali. Nie som si istý, či sú opäť veľkí kamaráti, ale je to tak, ako to je. Bola tu príležitosť aspoň zahájiť rokovania o možnostiach smerom do budúcnosti. Presne to sme aj využili,“ povedal šéf Mercedesu.

Je jasné, že pre človeka ako Wolff je povinnosťou to aspoň skúsiť. Skúsil a aj keď mu to nevyšlo, ešte nemusí byť koniec. Čo keď Rakúšan položil základy rokovaní v budúcnosti? Sám pritom opäť dráždi Red Bull tým, že v roku 2025 si môžu opäť sadnúť s Verstappenom.

„Pýtate sa príliš veľa a príliš skoro. Z úcty k našim jazdcom nechcem hovoriť o roku 2026 a nasledujúcich, pretože naozaj dúfam, že naša budúcoročná jazdecká zostava s nami zostane dlhodobo,“ povedal Wolff, ktorý k tomu však dodal jedno „ale“.

„Nestanovili sme si žiadne termíny, povedzme to skôr tak, že sme si nechali otvorené komunikačné kanály. Ich prioritou je, aby im to fungovalo s Red Bullom, my sa zas sústredíme na našich dvoch jazdcov,“ dodal Rakúšan.

Súvisiace články

Diskusia