logo F1online.skF1online.sk

Rosberg sa pochválil, že dostal ponuku odkúpiť časť Alpinu

Pierre Gasly a Esteban Ocon
© XPB/Alpine
Milan Kubala
Milan Kubala6. 9. 2024

Alpinu sa v poslednej dobe veľmi nedarí, no Flavio Briatore má stajňu vrátiť späť na víťaznú cestu. Jedno však v tejto chvíli nepotrebuje: Ďalšie kolo špekulácií o predaji tímu. Aj preto Alpine tak promptne reagoval na vyjadrenia Nica Rosberga, ktorý vraj dostal ponuku na odkúpenie časti francúzskej stajne.

Nico Rosberg sa cez víkend pripojil ku komentátorskému tímu Sky Sports, čo je vždy zárukou zaujímavých rozhovorov aj zákulisných informácií. O jednu sa podelil počas tretieho tréningu, keď hlavný komentátor David Croft nadhodil, že Alpine je podľa špekulácií celý na predaj.

“Ach, mám to v maili. Do mailu som dostal ponuku na odkúpenie časti Alpinu,” vyhlásil Nico Rosberg, čo jeho kolegov v komentátorskej kabíne totálne odzbrojilo. “Hej, mal som priniesť detaily. Môžem ich doniesť zajtra!”

Karuna Čandhoka to pobavilo a so smiechom poznamenal, že s takouto informáciou nemôže len tak z ničoho nič vyrukovať uprostred priameho prenosu z tretieho tréningu. Rosbergovi však položil otázku, či sa rozhodne pre kúpu. “Nie! Aj keď Alpine je vysoko ziskový. Samozrejme, to všetko sa môže zmeniť…”

Odpoveď Alpinu na seba nenechala dlho čakať. Hovorca poskytol stanovisko portálu planetf1.com: “Toto tvrdenie nie je správne. Chceli by sme objasniť, že tím nepredáva žiadne ďalšie podiely nad rámec 24 percent, ktoré už boli predané skupine investorov (Otro Capital, RedBird Capital Partners a Maximum Effort Investments) v júni 2023.”

“Súčasťou skupiny investorov je niekoľko športovcov a športových investorov, a neustále hľadajú potenciálnych nových investorov v rámci svojho 24-percentného podielu v tíme,” dáva veci na pravú mieru Alpine. “Opakujeme, čo vrcholový manažment oznámil už skôr — kategoricky vylučujeme, že by bol tím na predaj.”

Preto je pravdepodobné, že Nicovi Rosbergovi neponúkal podiely samotný Alpine, ale spomínaná skupina investorov, ktorá je skutočne rôznorodá a nedá sa vylúčiť, že časť z nich sa chce zbaviť svojich akcií.

Podielnikmi sú napríklad viaceré hviezdy Hollywoodu na čele s Ryanom Reynoldsom a Robom McElhenneym, ale aj športovci ako hráči NFL Patrick Mahomes a Travis Kelce, golfista Rory McIlroy, boxer Anthony Joshua či futbalisti Trent Alexander-Arnold a Juan Mata.

Súvisiace články

Diskusia