logo F1online.skF1online.sk

Hamilton priznal, že ho trochu vzalo potvrdenie Antonelliho príchodu

George Russell, Toto Wolff a Kimi Antonelli
© Stephen Reuss/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala5. 9. 2024

Lewis Hamilton je už takmer neodmysliteľnou súčasťou Mercedesu. O rok si však budeme musieť zvykať na nové meno v monoposte strieborných šípov. Sedemnásobný majster sveta priznáva, že sa mu nepočúvalo ľahko, keď Mercedes oficiálne potvrdil príchod jeho nástupcu Andreu Kimiho Antonelliho.

Keď sa Hamilton v roku 2012 rozhodol opustiť McLaren a zamieriť do Mercedesu, nezdalo sa to ako veľmi rozumný ťah. Vtedy sme však ešte netušili, že z nemeckej stajne sa stane absolútny dominátor, s ktorým sa Hamiltonovi v priebehu pár rokov hybridnej éry podarí získať šesť jazdeckých titulov.

Teraz má Mercedes vyhliadnutý ďalší megatalent. Bude sedieť v kokpite, ktorý celých dvanásť rokov patril Lewisovi Hamiltonovi. “Ja som o tom vedel už celé veky,” skonštatoval britský jazdec v sobotu ráno, no priznal, že aj tak ho to vzalo. “Vedel som, že dnes ráno to bude oznámené, ale keď som sa zobudil, akoby to ani nebola realita.”

“Dostať oficiálne potvrdenie toho, že je už obsadené moje miesto, ktoré som zastával taký dlhý čas — dnes ráno som bol z toho dosť rozcítený,” vyznal sa formulový šampión. “Ale veľmi sa teším s Kimim aj s naším tímom. Viem, že Kimi odvedie skvelú prácu.”

Celý tento rok bude pre Lewisa Hamiltona plný emócií. Cez víkend poslednýkrát navštívil Monzu v kombinéze Mercedesu, a tak si priniesol aj kameru, aby si všetko zvečnil. Nakrúcal si garáž, mechanikov, fanzónu aj prehliadku jazdcov.

Čím je koniec roka bližšie, tým budú emócie intenzívnejšie. “Cítim ich celý rok, na každých pretekoch. Milujem svoj tím, spoločne sme si preskákali kadečím. Každé jedny preteky budú veľmi emotívne, pretože na každé preteky ideme poslednýkrát. Zároveň sa blížime k tým úplne posledným, na ktorých budem súčasťou Mercedesu, a bude to ťažké. Určite to bude ťažké.”

Cieľom je zvyšok sezóny si užiť a prípadne ukoristiť ešte pár víťazstiev. Hamilton si však uvedomuje, že bez dobrých kvalifikácií to vo veľmi vyrovnanom štartovom poli nebude také ľahké. “Teraz sa snažím odviesť čo najlepšiu prácu pre tím a ukončiť to na dobrú nôtu. Budem sa však musieť nájsť v kvalifikáciách. Mám skvelé pretekové tempo, musím len zistiť, ako by som mohol nájsť to staré ja.”

Súvisiace články

Diskusia