logo F1online.sk

Druhý tréning v Bahrajne prerušili dve červené vlajky. Hamiltona to nezastavilo

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala27. 11. 2020

Večerný tréning na okruhu Sachír nezaznamenal prekvapivého víťaza — tým sa opäť stal Lewis Hamilton —, no na zaujímavé udalosti nebol úplne chudobný. Prerušili ho totižto hneď dve červené vlajky.

Dnešné jazdy rozdelil na dve polovice Alex Albon, keď nezvládol prejazd poslednou zákrutou. Vyšiel až za trať a snažil sa pokračovať na plný plyn, no nemal dostatočnú priľnavosť, roztočil sa a svoj Red Bull rozbil po náraz do bariéry.

Jeho auto bolo úplne zničené. Albonovi sa nič vážne nestalo a z miesta nehody odkráčal po svojich. Aký to bude mať vplyv na jeho pohodu, to je už druhá vec. Albon bojuje o udržanie sa v Red Bulle a takýmito chybami si určite nepomáha.

Po odprataní Albonovho monopostu a skončení červenej fázy bol tréning reštartovaný, aby ho o pár sekúnd riaditeľstvo pretekov opäť prerušilo. Na trati sa totižto objavil pes, čo pobavilo viacerých pilotov. Vettel si zanôtil, Hamilton sa uisťoval, či to náhodou nebol Roscoe.

Zvyšok tréningu prebehol bez problémov a práve počas posledných minút sa Lewis Hamilton konečne vyhrabal z priebežnej poslednej priečky. V prvej polovici tréningu s Valtterim Bottasom vyskúšali len budúcoročné pneumatiky a na najbližších súperov strácali aj tri sekundy na kolo.

Bolo zrejmé, že sa za rýchlymi časmi nehnali, a keď sa predsa len o nejaké pokúsili, zmazali im ich komisári za príliš široký výjazd zo štvrtej zákruty. Nakoniec obsadili prvé a tretie miesto — už na tohtoročných gumách. Rozdelil ich Max Verstappen.

Dobrú rýchlosť Racing Pointu potvrdil konzistentný Pérez, ktorý si v porovnaní s prvým tréningom pohoršil len o jednu priečku. Skončil štvrtý pred Danielom Ricciardom, Pierrom Gaslym a Landom Norrisom. Prvú desiatku dotvorili ešte Stroll, Kvjat a utrápený Albon.

Piloti mali v druhom tréningu vážne problémy s degradáciou pneumatík. Stredne tvrdá zmes nezvládla ani dve ostré kvalifikačné kolá a už začala odchádzať. Mäkké pneumatiky na tom boli ešte horšie. Abrazívny bahrajnský povrch vytrápi hlavne zadné gumy.

Dôležitejšie ako kvalifikačné tempo bude zrejme manažovanie pneumatík.

https://pbs.twimg.com/media/En2D8qjW8AMbIKV?format=jpg&name=medium