logo F1online.skF1online.sk

Russell to berie na seba: V prvej zákrute som sa prerátal

Po štarte VC Monaka 2024: Lando Norris, Oscar Piastri, George Russell
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala1. 9. 2024

George Russell v pretekoch nedostal šancu overiť svoju teóriu, podľa ktorej by McLaren zmizol v diaľke, ak by sa po prvom kole ocitol za Norrisom a Piastrim. Neocitol sa totiž na treťom mieste, ale v hĺbke poľa. Môže za to chyba v prvej zákrute a poškodené predné krídlo.

Prvá zákruta v Monze býva zradná. Tentoraz však piloti boli disciplinovaní. Najväčšie problémy mal George Russell, ktorý prebrzdil a bol nútený prekľučkovať pomedzi polystyrénové tabule. Stratil pri tom cenný čas.

“Hlavne to prvé kolo ma vyšlo draho. Prerátal som sa,” vzal to na seba George Russell. “Oscar ostro prešiel zo strany a brzdil skôr, než som čakal. Keď som zareagoval a zatlačil brzdu, tak auto prebrzdilo. Musel som sa mu vyhnúť, aby sme nehavarovali.”

Poškodenie predného krídla však nepochádzalo z prvej zákruty a nespôsobil ho ani potenciálny náraz do polystyrénovej tabule. “Mal som na aute nejaké poškodenie, myslím, že z nasledujúcej zákruty a súboja s Maxom. Ktovie, ako to mohlo vypáliť, no nemyslím si, že by sme dokázali držať krok s McLarenmi. Aj Charles bol rýchly.”

Lewis Hamilton skonštatoval, že Mercedes skrátka nemal dostatočne dobrú rýchlosť. Očakávalo sa, že McLarenu nebude stíhať ani Ferrari, no nakoniec domáci tím triumfoval. Rozdiely medzi tímami sa postupne zotierajú a Russell si všíma, že predpovedať favorita na víťazstvo je čoraz náročnejšie.

“Z ich strany to boli pôsobivé preteky,” pochválil Ferrari. “V nedeľu ráno v Zandvoorte sme sa rozprávali s chlapcami z Ferrari. Boli stratení a nechápali, potom však skončili na pódiu a tu vyhrali! Red Bull zas prišiel o obrovské množstvo výkonu. Ja neviem, čo sa to vlastne deje v F1.”

“Ľudia, ktorí majú dobrú výkonnosť, ľudia, ktorí nemajú dobrú výkonnosť — nikto nechápe, čo sa to vlastne deje. Musíme pokračovať v tvrdej práci, naďalej sa musíme zlepšovať. McLaren je však stále vpredu,” zhodnotil Russell.

Súvisiace články

Diskusia