logo F1online.skF1online.sk

V Mercedese vládne spokojnosť, jazdci však upozorňujú na degradáciu

Lewis Hamilton
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 8. 2024

Stal sa Mercedes po piatku trochu nečakaným favoritom víkendu? Po holandskom sklamaní sa zdá, že monopost W15 je späť vo forme, hoci tím dosť pribrzdila nehoda Andreu Kimiho Antonelliho. Tá znamenala skrátenie druhého tréningu pre Georgea Russella na polovicu a návrat k starej špecifikácii monopostu. Aj Lewis Hamilton upozorňuje, že Mercedes musí nielen z tohto dôvodu zostať opatrný.

Už neraz sa v tomto roku stalo, že forma monopostu Mercedesu sa zo dňa na deň diametrálne zmenila. Svoj tím na to upozornil aj najrýchlejší muž druhého tréningu Lewis Hamilton, ktorý však po prvých dvoch tréningoch vyzeral veľmi spokojne.

„Bol to dobrý deň,“ povzdychol si blažene Hamilton po piatku. „Úprimne, cítil som sa veľmi dobre. Samozrejme, s novým asfaltom a novými obrubníkmi to bola trochu výzva, ale od začiatku som mal z auta dobrý pocit.“

„V prvom tréningu sa gumy veľmi drobili. Tímy, vrátane toho nášho, sa trápili s pneumatikami. Pred druhým tréningom sme však vykonali dobré zmeny a pocit v kokpite sa ešte zlepšil. Stále potrebujeme na pár veciach zapracovať, najmä v pretekových simuláciách,“ povedal sedemnásobný šampión.

„Pred sobotou však mám dobrý pocit. Myslím si, že pred nami je dôležitá nočná smena na simulátore. Pri voľbe nastavenia musíme byť opatrní, aby sme auto nedostali úplne mimo pracovného okna, ako sa nám to podarilo v minulosti,“ dodal Lewis.

Jeho tímového kolegu Georgea Russella pribrzdila nehoda mladého Antonelliho. Pre Mercedes to nebola príjemná situácia zo žiadneho uhla pohľadu. Tím však má tento víkend drobnú výhodu, keďže, ako sa zdá, vstúpil do Veľkej ceny Talianska s veľmi dobrým základným nastavením monopostu.

„V prvom rade som rád, že Kimi je v poriadku, keďže to bol silný náraz. Mechanici odviedli dobrú prácu pri oprave auta na druhý tréning. Na trať sme vyšli neskôr, ale dokázali sme odjazdiť aspoň pol hodinu. Zdá sa, že monopost je rýchly. Lewis odviedol dobrú prácu a dostal sa na čelo poradia,“ povedal po piatku George Russell.

„Moja polovica garáže však potrebuje v noci zapracovať, keďže som odjazdil tak tri alebo štyri rýchle kolá. Nebol to teda najproduktívnejší piatok v živote,“ dodal s úsmevom Russell.

Aj keď toho veľa neodjazdil, podľa Angličanových slov ponúka auto slušný prísľub. „Úprimne, mal som dobrý pocit. S novým povrchom je to trochu zvláštne a myslím si, že trať sa zlepšuje s každým kolom. Zdá sa, že momentálne trápi tímy dosť veľká degradácia, ale to sa pred nedeľou môže zmeniť, takže to musíme sledovať,“ upozornil Russell.

Súvisiace články

Diskusia