logo F1online.skF1online.sk

Sainz pri pohľade na náskok McLarenu: Pre všetkých je to deprimujúce

Carlos Sainz
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 8. 2024

Od jednej dominancii k druhej? McLaren v Holandsku demonštroval svoju silu. Keby Lando Norris vyhral o vlások, možno by to nevyvolalo také diskusie, keďže monopost MCL38 bol už predtým veľmi silný. Avšak náskok viac ako dvadsať sekúnd znamenal znovuotvorenie diskusií o titulovom boji. Aj Carlos Sainz naznačil, že na nástup McLarenu nemá momentálne odpoveď žiadny tím.

Inžinieri z Wokingu predstavili v Zandvoorte ďalší veľký balík vylepšení. Bol to prvý rozsiahly upgrade od víťazných pretekov v Miami a minimálne z pohľadu na tieto jedny preteky sa zdá, že McLaren urobil ďalší krok vpred. Samozrejme, čakajú nás typologicky veľmi odlišné trate a všetko môže byť opäť inak, ale toto auto už ukázalo, že je silné na všetkých typoch okruhov.

„Aspoňže je to depresívne pre všetkých, nielen pre Ferrari,“ povzdychol si Carlos Sainz. „Aspoň nie sme za oboma Red Bullmi a za nami sú aj Mercedesy. Dokázali sme predbehnúť Red Bull (Sergia Péreza, pozn. red.) na trati a v skutočnosti som sa v závere dotiahol aj na McLaren (Oscara Piastriho, pozn. red.).“

„Lando musel odjazdiť veľmi solídny víkend a musíme ho za to pochváliť. Oscar skončil štvrtý, takže sa nedá povedať, že McLaren bol vo vlastnej lige. Povedal by som, že to bol Lando, kto mal veľmi solídny víkend,“ dodal Sainz.

Teraz je na súperoch, aby odpovedali a našli podobný víťazný elixír ako McLaren. Ferrari, Mercedes aj Red Bull sľubujú nasadenie vylepšení – Scuderia by tie svoje mala priviezť na domáce preteky do Talianska –, ale je pravda, že pred nami sú tri veľmi špecifické okruhy. Vo Ferrari však musia dúfať, že sa posunú čo najskôr.

„Dúfam, že odomkneme alebo objavíme, čo skutočne spôsobuje poskakovanie, k čomu nám podľa mňa chýba ešte nejaký krok. Dúfajme, že nová podlaha, alebo blížiace sa vylepšenia, zaženú naše problémy a my sa budeme môcť sústrediť na zlepšovanie výkonnosti monopostu,“ dodal s nádejou Sainz.

Súvisiace články

Diskusia