logo F1online.skF1online.sk

Aké stretnutie? Verstappen stratil pamäť a na rokovania s Wolffom si nespomína

Max Verstappen
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 8. 2024

Toto Wolff po príchode do Holandska poriadne rozčeril vody, keď pomerne detailne prehovoril o rokovaniach s Maxom Verstappenom. Niečo také by si zrejme nedovolil, keby o tom vopred neinformoval zástupcov holandského pretekára. Ten bol so stanoviskom šéfa Mercedesu konfrontovaný po holandskej kvalifikácii a aj keď sa pokúsil od všetkého dištancovať, Wolffa rozhodne nezaprel.

Buď mal Toto Wolff pravdu a rokovania sa uskutočnili, alebo si vymýšľal a jeho slová sa budú dať ľahko poprieť. Novinári si tak po skončení kvalifikácie brúsili zuby na Maxa Verstappena a verili, že pri otázke na rokovania s Mercedesom môže odpovedať iba jednou z týchto dvoch možností. Ako sa však ukázalo, Holanďan objavil ešte tretiu možnosť a na tlačovej konferencii sa tváril, že dokonalo stratil pamäť.

Jeho krajan Joost Smedema mu položil otázku: „Toto Wolff v piatok hovoril o stretnutí medzi Mercedesom, teda ním, a vaším manažmentom o potenciálnom podpise zmluvy na rok 2025. S akými úmyslami ste išli na to stretnutie a ako si naň spomínate?“

Verstappen odpovedal: „Aké stretnutie?“

Smedema reagoval: „Zúčastnili ste sa toho stretnutia aj vy, alebo to bol len váš manažment?“

Max odpovedal: „Nepamätám si.“

Nuž, holandský pretekár týmto spôsobom v podstate nepoprel slová Wolffa, ale zároveň nezradil svoj tím. Každý si tieto vyjadrenia môže interpretovať ľubovoľne, trojnásobný majster sveta to nechal čisto na vašej fantázii. Na Maxa to skúsil ešte raz britský novinár Ben Hunt, ktorý mu položil otázku: „Prepáčte, ale rád by som vás vrátil k stretnutiu s Totom. Je čas, aby o vás prestal hovoriť? Myslíte si, že by to mal nechať a ísť ďalej?“

Bola to rafinovaná otázka a Verstappena priam nabádala, aby Wolffa zaprel, ale ten to neurobil. „Nie, myslím si, že každý môže hovoriť, čo chce. S Totom vychádzam veľmi dobre. Podľa mňa len úprimne hovorí o tom, čo sa deje v jeho tíme, nie? Rovnako to platí o jazdeckej zostave a ďalších otázkach,“ odpovedal Holanďan.

„Nie je na tom nič zlé. Zároveň platí, že ja sa sústredím len na svoju prácu. Mám toho veľa na práci. Koncentrujem sa len na ňu,“ dodal Max.

Súvisiace články

Diskusia