logo F1online.skF1online.sk

Hamilton po frustrujúcej kvalifikácii: Tento víkend v podstate skončil

Lewis Hamilton
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 8. 2024

Lando Norris pasoval po piatku Mercedes do roly najväčšieho favorita víkendu. Stajni z Brackley, a zvlášť Lewisovi Hamiltonovi, sa to však v kvalifikácii absolútne rozsypalo. Aby toho nebolo málo, sedemnásobného majstra sveta čakalo po dvanástom mieste v kvalifikácii vyšetrovanie a pravdepodobne ho neminie trest.

Hamilton postúpil do Q2 s využitím len jednej sady mäkkých pneumatík a všetko vyzeralo dobre. Ešte v Q1 však zavadzal Sergiovi Pérezovi, ktorý musel zabaliť svoj rýchly pokus. V priebehu tejto sezóny sme videli, že takéto incidenty komisári obvykle nekompromisne trestali. Je teda možné, že Lewisovi veľmi nelichotivé dvanáste miesto nezostane a na štarte ešte klesne o niekoľko pozícií.

„Bola to dosť šokujúca kvalifikácia, ale takéto veci sa stávajú,“ povedal Hamilton pre televíziu Sky. „Viac sa k tomu nedá povedať. Teraz je to už za nami, aj keď to určite nie je príjemný pocit.“

„Všetko sa to prakticky rozsypalo po incidente s Pérezom. Snažil som sa mu čo najviac uhnúť z cesty a išiel som úplne doľava, ale načasovanie bolo pre mňa dosť zlé,“ dodal s ľútosťou Lewis.

Pre britského šampióna a jeho tím sa to však v tejto chvíli len začalo. Hamilton následne zajazdil dosť hrozný posledný pokus v Q2 a nečakane sa porúčal z kvalifikácie na dvanástom mieste. To by pri pohľade na piatkové výkony monopostu W15 povedal málokto, ale aj to so sebou prináša Formula 1. „Ten okamih pravdepodobne spustil domino efekt a od tej chvíle to išlo od desiatich k piatim,“ povedal stručne Hamilton.

O nič zhovorčivejší nebol ani pred mikrofónmi F1 TV. Je jasné, že pre Mercedes je sobotný výsledok veľkým sklamaním. Po piatku vyzeral tím veľmi dobre, ale v sobotu sa to obom pilotom akosi zosypalo. Aj keď George Russell postúpil do Q3, ani on nemal nárok na tempo Landa Norrisa s Maxom Verstappenom.

„Od chvíle s Checom to začalo ísť z kopca a auto sa čoraz viac a viac pretáčalo. Vyváženie bolo horšie a horšie. Bolo to príšerné. Rozhodne je to frustrujúce, ale je to tak, ako to je. Tento víkend v podstate skončil a o týždeň do toho pôjdeme znovu,“ povedal rezignovane Hamilton.

Súvisiace články

Diskusia