logo F1online.sk

Vianočné darčeky pre fanúšika F1: Inšpirácia na rok 2020

vianočné darčeky F1
Ladislav Király
Ladislav Király7. 12. 2020

Čaute,

volám sa Ladislav Király a o Formule 1 píšem už viac ako osemnásť rokov. Začal som ešte 1. októbra 2002 a za celý ten čas si nespomínam na také ťažké obdobie, aké prežívame dnes. Kvôli pandémii prišla ekonomická kríza, firmy dávajú do marketingu menej peňazí ako predtým a spravodajským webom sa tak veľmi ťažko hľadá zdroj príjmov.

My tu na F1online.sk takisto nie sme výnimkou, ale napriek tomu máme niekoľko verných partnerov, ktorí za nami stáli a naďalej stoja, a to aj v týchto ťažkých časoch. Vždy boli pripravení pomôcť nám a teraz chceme pomôcť aj my im. Možno im dať akýsi vianočný darček, ktorý nečakali a o ktorom netušili.

Preto som pre vás pripravil zoznam tipov na vianočné darčeky, ktorých kúpou podporíte spoločnosti ochotné investovať do Formuly 1, prípadne ľudí, ktorí aktívne napomáhajú spravodajskej sfére F1. Som presvedčený o tom, že sme síce pomerne malá, ale o to súdržnejšia komunita. A presvedčený som aj o tom, že vám ponúknem zaujímavé tipy, ktorými sa reálne môžete inšpirovať.

šiltovka BWOAH
BWOAH! To bude nárez…

Takže čo by sa na Vianoce hodilo fanúšikovi F1?

Suveníry od Formulastore.sk

Ako prvú musím spomenúť stránku www.formulastore.sk. Ešte sme len pripravovali spustenie tohto webu – niekedy na prelome marca a apríla 2020 – a jej majiteľ nás už kontaktoval s chuťou podporiť nás. Nechcelo sa nám veriť. Takisto je veľkým fanúšikom „efjednotky“ a bolo by mu ľúto, keby u nás spravodajstvo o kráľovskej motoristickej triede celkom zakapalo. Odvtedy sa mu snažíme revanšovať reklamou a keď v našich príbehoch alebo na Facebooku uvidíte odkazy na Formulastore, je to hľadanie nášho spôsobu vďaky.

Aj v utorok 24. novembra, teda presne mesiac pred Vianocami, sme uverejnili štyri „storky“. Potom som Jurajovi Turanskému (majiteľovi formulastore.sk) písal, že neuverí, ale tie príbehy si pozrelo veľmi veľa ľudí. V skutočnosti cca 900, 800, 700 a 600, plus stovka zahlasovala aj v ankete. A on na to: „To je pekné Laci, ale predaj ani jeden.“ Nuž nevydalo.

Ak ste ich nevideli, tak to boli storky zamerané na hrnčeky a práve tie by som vám chcel takto pred Vianocami aj odporučiť. Zakúpiť si môžete aj hrnček Ferrari, hrnček Mercedesu, hrnček Red Bullu, hrnček BWOAH, ale aj termohrnčeky Ferrari. A hrnčekom veru nič nepokazíte, ako darček je to stavenie na istotu.

Keďže ide zima, pravdepodobne sa budú hodiť aj zimné čiapky, pričom ceny niektorých sú znížené na polovicu. Pre fanúšikov Mercedesu je k dispozícii parádna vetrovka (+šiltovka Mercedes), odporučiť však musím aj mikinu Red Bull s výrazne zníženou cenou.

No a to najlepšie na záver: na formulastore.sk nájdete aj modely áut. Keď vo svojej blízkosti máte nejakého formulového fajnšmekra, toto ho určite poteší.

Benetton B192
Na Formulastore.sk nájdete aj model monopostu, s ktorým Michael Schumacher vybojoval svoje prvé víťazstvo. Je to Benetton Ford B192.

Vecičky BWOAH

Značku BWOAH založil komentátor Števo Eisele, ktorý patrí aj medzi spoluzakladateľov tejto stránky. Veľmi rád a hlavne ochotne využil svoju mediálnu silu a svoj dosah na fanúšikov, aby web f1online.sk od začiatku vehementne propagoval.

No a jedna vec mi nedá. Keď sem-tam vidím niektorých diskutujúcich (veľa ich našťastie nie je), ako sa do neho opakovane púšťajú, tak len krútim hlavou a sám seba sa pýtam: Kto do pekla spravil pre scénu F1 na Slovensku viac ako on? Nezaslúžil by si trochu viac uznania? Odpovedzte si sami.

Neskutočné EisKingy vždy na aktuálne témy, parádne sociálne siete (čekuj ten Instagram) a pravidelné oslovovanie tisícok fanúšikov, ktorí sú takto novinkami zásobovaní aj počas dní, keď sa nesúťaží. Za mňa úplne mega. Števo vďaka za všetko.

No a pre tým z vás, ktorí Števovu prácu akceptujú, odporúčam jeho suveníry značky BWOAH, napríklad šiltovky alebo hrnček, všetko je to špičková kvalita. No a samozrejme nemôžem opomenúť ani neskutočne populárny kalendár Grand Prix 2021 s fotkami Martina Trenklera, prípadne tričká EisKing – stačí ak si kliknete na aktívne linky.

kalendár F1 pre rok 2021
A čo tak niekoho obdariť kalendárom F1 pre rok 2021 s parádnymi fotkami Martina Trenklera?

Darčeky od ELIS Plus

ELIS plus je banskobystrická spoločnosť, ktorá sa venuje hlavne systémom inteligentných domácností. Sponzoruje napríklad pretekára Riša Gondu a veľmi rýchlo naskočila aj na našu palubu. Výborne spolupracujeme a neustále hľadáme prepojenia, ako by sme si vedeli pomôcť.

Služby ELIS plus využijete hlavne vtedy, ak staviate dom, prípadne si ho chcete vybaviť najmodernejšími doplnkami a vďaka ním si potom parádne užívať život. Na webovej stránke elisplus.sk nájdete rubriku OBCHOD, pod ktorou sú dostupné produkty začlenené do kategórií „Produkty proti Covid-19“, „Inteligentná domácnosť“ a „Technologické produkty“.

Mňa osobne najviac zaujal ručný teplomer za 46,80€, ktorý len namierite na čelo, prípadne na akúkoľvek časť tela a okamžite spoznáte aktuálnu telesnú teplotu. V tomto období globálnej pandémie sa takáto pomôcka určite hodí tak firmám, ako aj jednotlivcom.

Okrem toho ma upútal aj SET bezdrôtového kamerového systému, ktorý vyzerá ozaj vymakane, prípadne SET inteligentného a bezdrôtového vykurovania. Jednoducho moderné veci pre vaše bývanie. Ak o podobných pomôckach uvažujete, kontaktujte ELIS plus. Síce tu nenájdete priame prepojenie s F1, ale nepriame určite: možno nám pomôžete udržať si partnera a zabezpečiť dlhodobé kvalitné spravodajstvo o F1.

digitálny ručný teplomer na meranie teploty
Šikovný ručný teplomer od ELIS plus by sa mi určite hodil.

Knihy o F1

Ja sám čítam síce hlavne marketingové knihy, ale mám doma aj veľdielo z prostredia Formuly 1, konkrétne knižku Neznámy Kimi Räikkönen. Či patríte alebo nepatríte medzi fanúšikov Icemana, toto je ako povinné čítanie. Dozviete sa totiž mnoho zaujímavých vecí a nadobudnete lepšiu predstavu o tom, ako to v „efjednotke“ vlastne chodí. Kimi je svojský týpek, čo asi nemusím nikomu pripomínať. O to väčšia je to sranda.

Okrem toho je k dispozícii napríklad aj kniha geniálneho konštruktéra Adriana Neweyho s názvom „Ako postaviť monopost F1“. Doslova legenda Formuly 1 vás prevedie svojou dlhoročnou kariérou, v rámci ktorej postavil majstrovské autá pre Williams, McLaren či Red Bull.

V kníhkupectvách však toho dostanete aj viac a spomenul by som napríklad knižku Formule 1: Úplná historie, ale aj Hrdinové Formule 1, prípadne The Winning Formula od Davida Coultharda. Nuž a zaujímavý je napríklad aj tento Prierez sezóny 2005, keď získal Fernando Alonso svoj prvý titul.

Niečo si isto vyberiete a viete, ako to je: knihy do domácnosti jednoducho patria.

kniha Neznámy Kimi Räikkönen
Takúto peknú propagačnú fotku ku knihe Neznámy Kimi Räikkönen sme našli na facebookovej stránke Kníhkupectvo Martinus – Bratislava.

Autodoplnky od 12volt.sk

Spoločnosť 12volt.sk je eshop s autodoplnkami, na ktorom nájdete desaťtisíce produktov. V lete sponzorovala aj web f1online.sk, aktuálne podporuje F1online podcast, ktorého je titulným partnerom. Opäť raz tu išlo o proaktívny prístup majiteľa Jula Kleina, ktorý je dlhoročným fanúšikom F1 a chcel pomôcť s udržaním kvalitného formulového spravodajstva.

Keď sa nám ozval a povedal, koľko by si mohol dovoliť investovať, našli sme riešenie. To isté chcem mimochodom odkázať aj prípadným budúcim partnerom F1online.sk; nebojte sa nám ozvať, niečo vymyslíme a určite vás zviditeľníme. Ale späť k 12volt.sk – na internetovej stránke tejto predajne nájdete rubriku „Vianočné darčeky pre motoristov“, kde je prehľadne zoradených viacero zaujímavých vecí.

Ja sám potrebujem vaničku do kufra a uvažujem aj o vyhrievaných poťahoch, ale v tejto rubrike ma zaujala napríklad autokamera, ktorú zatiaľ nemám a rovnako nemám ani držiak na telefón, tablet alebo navigáciu. Ak máte vo svojom okolí niekoho, komu by sa tieto veci hodili, kúpte to cez 12volt.sk a podporíte vlastne aj nás.

No a ak poznáte niekoho, kto si rád „uhne“, môžete ho pre istotu obdarovať alkoholtesterom. Ten sa vždy zíde, nie? K dispozícii sú aj kľúčenky, darčekové balíky kozmetiky a všetko možné. Kliknite na „Vianočné darčeky pre motoristov“ a isto sa niečím inšpirujete. Veľmi fajn obchod!

palubná kamera do auta
V aute sa určite zíde aj dvojkanálová palubná kamera, ktorú si viete kúpiť cez eshop 12volt.sk.

Merch Pepu Krála

Neviem ako vy, ale ja vnímam Pepu ako usmiateho a sympatického človeka, ktorý nemôže mať azda ani jedného jediného nepriateľa. Niekto skritizuje Števa Eiseleho, niekto Tomáša Richtra, ale taký Pepa? Veď toho má každý rád a sám by som rád vedel, ako to robí. Tiež potrebujem recept.

Ale späť k veci: Pepa má aj vlastný eshop, ktorý nájdete na internetovej stránke eshop.josefkral.cz. Zakúpiť si tam viete viacero vecí s jeho logom, či už sú to tričká, šiltovky, ale aj čiapky, kľúčenky a dokonca aj športové vaky či detské bodyčká. No a podobne, ako na eshope Števa Eiseleho, ani tu nechýba tričko EisKing.

tričko Pepu Krála
Na eshope Pepu Krála si viete zakúpiť napríklad aj toto biele pánske tričko.

Kávy z Eshopu Blogu o káve

„A neuspí vás ani Paul Ricard…“ Pamätáte si na túto reklamu na kávu značky Cafézia? Tú sme vymysleli s kolegami v redakcii a celkom to vyšlo, pretože danú kávu od toho okamihu pozná väčšina fanúšikov Formuly 1. Kávu mám aj ja sám veľmi rád, s touto značkou som spolupracoval už dlhšie a hľadal som cestu, ako ju dostať do povedomia.

Dnes už prevádzkujem aj vlastný eshop s kávou, ktorý nájdete na adrese eshop.blogokave.sk. Ide o neziskový projekt, prostredníctvom ktorého chcem zvýšiť povedomie Slovákov o káve a ukázať, koľko kvalitných produktov na našom trhu máme. Ceny sú nastavené mimoriadne nízko a balíčky káv (zo štyroch alebo siedmich rôznych pražiarní) stoja menej, ako je súhrnná cena jednotlivých káv na ich domovských eshopoch. Prípadný zisk bude preinvestovaný do reklamnej podpory článkov o káve.

káva ako darček
Nový darčekový kávový balíček – sedem káv od siedmich rôznych pražiarní. Na kávovom eshope si ho môžete kúpiť za 59,90€.

Bez nároku na honorár píšem aj pre f1online.sk a Milan Kubala ako majiteľ webu mi vyšiel v ústrety, takže reklamy na Blog o káve vidíte sem-tam aj na tomto webe. Nehovorím, že si odtiaľ máte kúpiť kávu, o to nejde: len prosím všetkým povedzte, že na Slovensku je viac ako stovka pražiarní kávy a bolo by dobré postupne poochutnávať ich jednotlivé produkty. Pokojne aj popri nedeľných prenosoch Formuly 1.

To je odo mňa zatiaľ všetko. Ak máte vlastné tipy na darčeky, ktoré by sa fanúšikom F1 mohli hodiť, pridajte ich do diskusie.

Majte sa,

Ladislav Király, formulový redaktor