logo F1online.sk

Russell si chválu váži, rozhodujú však počiny na trati

George Russell
© Twitter/Williams
Ladislav Király
Ladislav Király23. 11. 2020

George Russell pred dvoma rokmi vyhral Formulu 2. Nazbieral 287 bodov, druhý Lando Norris 219, tretí Alex Albon 212 a štvrtý Nyck de Vries 202. Ukázal teda kvality, avšak keď sa dostal do Formuly 1, uviazol v najslabšom tíme. Vo Williamse.

Nejazdí zle a svojich tímových kolegov na kvalifikačné minisúboje zdoláva už 35:0, avšak doposiaľ ani raz nebodoval. Niekoľko šancí sa mu naskytlo, ale vždy v rozhodujúcom okamihu zaváhal. Napriek tomu ho pochválili osobnosti ako Lewis Hamilton či Fernando Alonso.

„Takéto vyjadrenia si samozrejme veľmi vážim, o tom nemožno pochybovať,“ povedal Russell pre Motorsport.com. „Ale beriem to len ako taký hluk v pozadí, pretože viem, čo potrebujem robiť: týždeň čo týždeň musím podávať dobré výkony.“

„Je super, že ma títo chlapci takto potľapkali po chrbte a pochválili, ale ja to musím potvrdiť prácou na trati. Vždy sa pokúšam o to, aby mi takéto slová príliš nevošli do hlavy… tento šport robím pre seba a pre svoju rodinu, no a najväčší tlak na seba vyvíjam ja sám. Nikto iný,“ zdôraznil George Russell.

Russell je od roku 2017 súčasťou juniorky Mercedesu. Najskôr vyhral v GP3 a potom v F2, pričom sa očakávalo, že šancu by už mohol dostať aj v áčkovom tíme Mercedesu. Toto Wolff a spol. sú však spokojní s Valtterim Bottasom a dali mu novú zmluvu.

No a Lewisa Hamiltona by mohol nahradiť jedine vtedy, ak by ten z Mercedesu odišiel. V tejto chvíli ťažko povedať, kedy sa tak stane. Isté je však jedno: Hamilton Russellovi fandí a praje mu.

„Dokázal niečo podobné, ako kedysi Alonso. Sú to jazdci, ktorí prišli do jedného zo slabších tímov, ktoré im dali príležitosť rásť a zlepšovať sa. Môžu byť lídrami tímu, ale môžu aj robiť chyby. Podľa mňa je skvelé, ako sa v tomto roku so všetkým vyrovnáva a čo v aute robí. Pomerne často sa dostáva do Q2 a dosahuje skvelé výsledky.“

„Jeho pretekovou silou som uchvátený a rovnako aj tým, ako dospieva. Podľa mňa je budúcnosťou. Je tu niekoľko jazdcov, ktorých by som označil za budúcnosť tohto športu a on je jedným z nich. Rád pozorujem jeho progres a vôbec nepochybujem o tom, že má potenciál byť budúcim majstrom sveta,“ dodal Lewis Hamilton.

Súvisiace články