logo F1online.skF1online.sk

Verstappen o záplave mediálnych povinností: Hlavu zapájam na jedno percento

Max Verstappen a George Russell
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala12. 8. 2024

Hlavnou náplňou práce pilota Formuly 1 je naskočiť do kokpitu a na trati odovzdať všetko. S tým sa však vystačiť nedá. Ak váš otec nevlastní celú stajňu, musíte si plniť aj horu mediálnych povinností. Ako sa s nimi vysporadúva Max Verstappen? Skrátka počas rozhovorov a akcií vypne.

Piloti Formuly 1 sú doslova hviezdami. Za to všetko vďačia aj fanúšikom, ktorým by tak mali niečo vrátiť napríklad tým, že nebudú ignorovať svoje mediálne povinnosti a formulovej obci prezradia niečo o svojom víkende a o sebe. Treba však nájsť zlatý stred; na jednej strane vymýšľať zaujímavé odpovede, na druhej strane si ušetriť čo najviac energie na tú dôležitú časť; keď si sadnú do kokpitu.

Max Verstappen sa všetkých povinností príkladne zúčastňuje, ale veľkú mozgovú aktivitu vraj pri tom nevyvíja. “Snažím sa pri tom nespáliť veľa energie. Viem, že je to súčasťou Formuly 1. Pri niektorých veciach si poviete, no tak dobre, aj tieto veci treba urobiť. Dosť mi to uľahčuje aj fakt, že každý víkend je o tom istom. Stále sa bavíte o tých istých veciach. Stále sa to opakuje.”

Keby mal zakaždým odpovedať na niečo iné, vraj by to nebolo také jednoduché. “Asi by som mal trochu väčšie problémy, keby mi ľudia začali klásť nové a rôznorodé otázky, na ktoré nie som pripravený. V tom prípade by to bolo vyčerpávajúcejšie. Väčšinou však počas rozhovorov viem odpovedať na otázku ešte predtým, než si ju vypočujem. V hlave už myslím na iné veci. Svoju mozgovú aktivitu si nastavíte na takú nízku úroveň, že môžete uvažovať o niečom inom.”

Vo Formule 1 sa otázky skutočne opakujú. Carlos Sainz musel počas dvoch mesiacov na každej tlačovej konferencii odpovedať, či si už vybral tím pre rok 2025. Sergia Péreza hnevali špekulácie o jeho budúcnosti, nuž a Maxa Verstappena v úvode roka reportéri bombardovali otázkami, či zostane v Red Bulle.

“Keď sa stanete majstrom sveta, asi je toho trochu viac. Ale zvyknete si na to. Vo svojom prostredí sa cítite komfortne a vysporiadate sa s tým. Pri takýchto veciach zapínam hlavu na jedno percento, takže vám čas plynie o čosi rýchlejšie,” doplnil v súvislosti s rôznymi akciami, ktoré preňho pripravuje PR oddelenie v spolupráci s partnermi tímu.

Súvisiace články

Diskusia