logo F1online.skF1online.sk

Browna teší, že na rozdiel od Red Bullu nemá problémy s jazdcami

Zak Brown a Oscar Piastri
© LAT Images/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala10. 8. 2024

Náskok Red Bullu v konštruktérskom šampionáte bol po pretekoch v Miami na hranici 115 bodov. Dnes ich je už len 42 a v McLarene veria, že sa po letnej prestávke dokážu nielen dotiahnuť na červených býkov, ale ich aj poraziť. Zak Brown sa chce a môže spoľahnúť na svojich jazdcov.

McLaren má jednu z najsilnejších dvojíc na štartovom rošte a tomuto tvrdeniu neprotirečí ani športový poradca Red Bullu Helmut Marko. Jazdecké kvality Landa Norrisa a Oscara Piastriho už viackrát chválil a dokonca by mal vraj záujem Norrisa vziať do tímu. Na to je už však neskoro. Britský jazdec je pevnou súčasťou McLarenu a v súčasnej forme sa rozhodne nikam nechystá.

Na druhej strane Red Bull musel a zrejme ešte bude musieť riešiť otázku svojich pilotov. Zak Brown v rozhovore pre Sky Sports F1 trochu súcití so súpermi. “Je to ťažký prípad. Ocitli sa v situácii, keď majú dva tímy a juniorskú akadémiu. Majú však jedného pilota, ktorý vedie šampionát, a ten druhý je teraz, myslím, na siedmom mieste.”

Sergio Pérez si po Belgicku skutočne polepšil a poskočil z ôsmej priečky na siedmu, ale nevďačí za to svojim výkonom, ale diskvalifikácii Georgea Russella. “Majú skvelých jazdcov, ktorí už vyhrali preteky. Všetci vieme, že [Pérez] má na to, aby vyhrával preteky, ale zdá sa, že v tejto chvíli je on tak trochu problém.”

“Ja neviem, čo sa to u nich deje, ale to si musia vyriešiť sami. Ja som len šťastný, že my nemáme takéto problémy s jazdcami,” vyhlásil Brown, ktorý na margo Norrisa s Piastrim poznamenal: “Myslím si, že jazdci sú našou tajnou zbraňou.”

Okrem jazdeckej otázky by Red Bullu mohla naháňať strach ešte iná vec. Aj keď papájoví jazdia s takmer takým istým autom, aké sme videli v Miami, tak dokážu nielen držať krok so súpermi, ale útočiť na víťazstvo. Ako to bude vyzerať, keď po letnej prestávke predstavia avizované vylepšenia? Dôležité je tiež poznamenať, že balíčky z Wokingu zvyknú byť veľmi vydarené.

McLaren chce ďalej útočiť na víťazstvá. “To máme v pláne. Vieme však, ako rýchlo sa všetko mení v tomto športe, takže musíme pokračovať v začatej práci. Na tento rok máme pripravené ďalšie vylepšenia, ale to aj naši súperi. Nevidím však dôvod, prečo by sme nemohli byť na čele.”

Súvisiace články

Diskusia