logo F1online.skF1online.sk

Verstappen ohromil na teste špeciálu DTM: Takéto historky rozprávate aj po rokoch

Max Verstappen
© X/Max Verstappen
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 8. 2024

Bude Max Verstappen jedného dňa považovaný za jazdca s najväčšou zbierkou úspechov vo svete motoristického športu? Holandský pretekár sa netají svojimi ambíciami v iných odvetviach motoršportu a neskrýva ambície v pretekoch športových automobilov. Jazda s nimi mu vraj ide poriadne od ruky.

V najnovšom dokumente holandskej televízie Viaplay – zároveň jeden zo sponzorov Maxa Verstappena – nazvanom Verstappen – Off The Beaten Track sa objavili aj scény z jeho testu špeciálu Ferrari 296 GT3 tímu Emil Frey Racing, s ktorým v DTM pretekal syn jeho manažéra Thierry Vermeulen, na okruhu Mugello. Prítomný bol aj šéf traťových inžinierov švajčiarskej stajne Graziano Michelacci.

Ten bol podľa vlastných slov ohromený tým, čo videl a počul od trojnásobného majstra sveta. „Obvykle viem, čo mám očakávať od určitých jazdcov, ale v tomto prípade som to naozaj nečakal,“ vyhlásil Michelacci v dokumentárnom filme. „Svoje časy zlepšoval spôsobom, aký v reálnom živote ani neexistuje.“

„Aj keď niečo také očakávate od jazdca ako Max Verstappen, stále vás to prekvapí. Takéto historky rozprávate svojmu okoliu aj po rokoch, keď s kamarátmi križujete cesty v karavane,“ dodal nadšene Michelacci.

Tento test v Mugelle sa uskutočnil na prelome rokov 2023 a 2024 a bol pomerne medializovaný už len pre samotnú skutočnosť, že Verstappen sa objavil v kokpite Ferrari. Vermeulenovi sa v minulom roku príliš nedarilo – jeho tímový kolega Jack Aitken bol na tom o niečo lepšie – a Max sa snažil pomôcť tímu pri práci s autom a voľbe nastavenia.

„Cieľom testu s Maxom bolo podporiť Thierryho a tiež zlepšiť našu výkonnosť pomocou jeho spätnej väzby. Jazdil počas oboch dní. V prvý deň to bolo asi sto kôl a obaja jazdci sa v kokpite striedali. Veľa sme toho vyskúšali. Sme poctení, že využíva naše služby a že s ním môžeme spolupracovať na testoch,“ povedal vtedy pre Motorsport-Total.com Lorenz Frey-Hilti, šéf tímu Emil Frey Racing.

Ešte ohromenejší zostal 22-ročný mladík Thierry Vermeulen, ktorý sa pokúša presadiť v šampionátoch športových automobilov. Jeho vrcholom zostáva DTM, ale rád by sa časom posunul ešte vyššie. „Každý dokáže časom poskladať dobré kolo, ale on to zvládne veľmi rýchlo. Aj keď sa pasuje s preňho novým autom, dokáže prekonať jeho problémy a využiť všetok svoj talent a skúsenosti, aby okamžite jazdil rýchlo,“ povedal Vermeulen.

Súvisiace články

Diskusia