logo F1online.skF1online.sk

Ak niekto vezme Schumachera, bude to kvôli imidžu, myslí si Villeneuve

Mick Schumacher
© Jiří Křenek/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala6. 8. 2024

Mick Schumacher stále čaká na svoju druhú šancu vo Formule 1. Donedávna sa zdalo, že by sa teoreticky mohol stať kolegom Pierra Gaslyho, no už aj tieto nízke šance postupne klesajú. Majster sveta z roku 1997 Jacques Villeneuve si nemyslí, že o Schumachera bude mať záujem niekto, komu budú prednejšie výkony pred imidžom a slávnym menom.

Interný súboj s Nikitom Mazepinom síce Mick Schumacher vyhral na celej čiare, ale ani to nestačilo, aby sa vo Formule 1 udržal. Po príchode Kevina Magnussena, viacerých nehodách a bez podpory tímu na čele s Güntherom Steinerom, si už ďalšie pôsobisko nedokázal nájsť. V tíme ho prichýlil Toto Wolff a zároveň ho zapožičal Alpinu do programu vo WEC.

Práve Alpine je najväčšou šancou na Schumacherov návrat, no aj tu pravdepodobnosť klesá. Oveľa častejšie sa spomína junior z programu Jack Doohan a po oznámení príchodu nového šéfa Olivera Oakesa aj Paul Aron, ktorý jazdí za jeho tím vo Formule 2.

Najväčším problémom Micka Schumachera sú v tejto chvíli jeho výsledky zo sezón 2021 a 2022, myslí si Jacques Villeneuve. “Nezdá sa, že by niektorý tím chcel, aby Mick Schumacher zaň jazdil. Mick so svojím tímom na to tlačia, ale nevyzerá to tak, že by sa niekto šiel roztrhať, aby ho získal do svojej stajne.”

Sedačiek je málo a záujemcov veľa. Navyše väčšina stajní pred príchodom nových pravidiel si musí dvakrát rozmyslieť, komu ponúkne dvojročný kontrakt a komu verí, že po príchode nových pravidiel z techniky vyžmýka maximum.

Schumacher takúto záruku neponúka. “Problémom sú jeho roky vo Formule 1, ktoré sa neskončili pozitívne. V jeho súčasnej pozícii sa mu môže dariť viac a môže to vyzerať sľubne, ale dôkazy môže vidieť každý. Tímom to robí starosti. Chcú to zariskovať a dúfať, že Mick bude lepší ako predtým? V tejto chvíli to tak nevyzerá.”

Šampión sérií F2, F3 a syn sedemnásobného majstra sveta má množstvo fanúšikov a v padoku F1 veľa spojencov na čele s Totom Wolffom a bývalým prezidentom FIA Jeanom Todtom, ale s nájdením si miesta mu pomôcť nevedia. Pár vyjadrení na jeho podporu, podľa ktorých si Schumacher miesto zaslúži, je síce pekným, ale v konečnom dôsledku prázdnym potľapkaním po pleci.

“Ak nejaký tím bude chcieť zamestnať Micka na pozíciu jazdca, tak to bude preto, že chce Schumacherov imidž a zároveň bude dúfať, že bude na tom lepšie ako v Haase,” uzavrel túto tému Villeneuve.

Súvisiace články

Diskusia