logo F1online.skF1online.sk

Sainz podľa Slatera nikdy nemal reálnu šancu na prestup do Mercedesu

Carlos Sainz
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 8. 2024

Po dlhých mesiacoch čakania sa Carlos Sainz napokon rozhodol pre Williams. Aj keď pre šéfov Red Bullu a Mercedesu vyzeral ako dokonalé riešenie ich krátkodobých problémov, Christian Horner aj Toto Wolff ho z nejakého dôvodu odmietli. Španielsky pretekár si to určite nezaslúžil a tak si podľa reportéra televízie Sky Craiga Slatera jednoducho vybral najlepšiu z najhorších ponúkaných možností.

Red Bull vyslovil dôveru Sergiovi Pérezovi a Mercedes zrejme zariskuje s mladučkým Kimim Antonellim. Pre Carlosa to musí byť nepríjemné pomyslenie, že jazdci ako Pérez, Antonelli či Stroll majú miesta v piatich najlepších tímoch a jemu ani skvelé výkony nepomohli do niektorej zo špičkových stajní. Vo Formule 1 to však niekedy takto chodí.

„Už pred šiestimi týždňami som informoval, že dvere do Mercedesu sú pre neho zavreté. Dôvodom je časový rámec, v rámci ktorého chceli Mercedes a Sainz prijať rozhodnutie o ich ďalšej budúcnosti,“ povedal známy reportér televízie Sky Craig Slater.

„Chvíľu to vyzeralo, že by sa mohol vrátiť do hry a stať sa jedným z kandidátov, alebo by sa aspoň v posledných troch či štyroch týždňoch mohli otvoriť diskusie, ale tie sa nikam neposunuli. Pokúsil som sa opýtať v kruhoch, ktoré poznajú budúcnosť Mercedesu a neverím, že Carlos Sainz od nich niekedy dostal konkrétnu ponuku. Myslím si, že celý ten čas boli jeho šance veľmi malé,“ skonštatoval Slater.

Zdá sa, že jeho výber sa obmedzil „len“ na Audi a Williams. Skutočnosť, že si vybral druhý tím, hoci má v tejto sezóne na konte len štyri body, svedčí o stave, v akom sa projekt nemeckej automobilky nachádza. Na poslednú chvíľu sa Sainzovi ozval aj nový poradca Alpinu Flavio Briatore, ale ani jeho tím sa nemá čím chváliť a voľba nakoniec padla na stajňu z Grove.

„Vyberal si medzi Williamsom, Audi a na poslednú chvíľu sa ozval aj Alpine, ktorý mu nakoniec trochu pomotal hlavu. Nakoniec si však vybral Williams, hoci vzhľadom na súčasnú formu tohto tímu to nie je z krátkodobého hľadiska najlepšia voľba,“ hovorí Slater.

„Myslím si, že podľa Carlosa to bola najlepšia z ponúkaných možností. Podľa mňa si uvedomuje, že niektoré zo súčasných projektov v F1 môžu z krátkodobého hľadiska poškodiť jazdcovu povesť. Z hrdinu sa veľmi rýchlo môže stať nula. Aj keď projekt Jamesa Vowlesa veľmi uznáva a pre Williams je to historický míľnik, Carlos si podľa mňa jednoducho hovorí: ‚Najlepšie budem vyzerať vo Williamse a v ich aute budem mať najlepšiu šancu na dobré výsledky‘,“ skonštatoval reportér televízie Sky.

Súvisiace články

Diskusia