logo F1online.skF1online.sk

Motorsport.com: Doohan sa blíži k podpisu s Alpinom

Jack Doohan
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 8. 2024

Po oznámení plánov Carlosa Sainza na rok 2025 očakávame postupný pád ďalších kociek domina. Posledné voľné sedačky majú tímy Alpine, Sauber, RB a Mercedes. Jazdecká zostava v prvých dvoch menovaných zostáva nateraz záhadou, ale podľa informácií portálu Motorsport.com sa plány francúzskeho tímu vydali smerom k rezervnému pilotovi Jackovi Doohanovi.

Nový poradca Flavio Briatore urobil pri svojom nástupe kroky s cieľom zlanáriť Carlosa Sainza, ale ten sa nenechal presvedčiť. Niekedy to vyzerá, akoby francúzsky tím robil všetko pre odohnanie potenciálnych záujemcov a aj keď sa v súčasnosti nachádza vyššie v Pohári konštruktérov ako Williams, nikoho neprekvapilo, že Carlos si vybral stajňu z Grove.

Sainzovým vypadnutím zo zoznamu „voľných agentov“ sa možnosti Briatoreho a spol. zúžili v podstate na Valtteriho Bottasa, Kevina Magnussena, Kuan-jü Čoua a možno Daniela Ricciarda. Ak by sme sa pozreli mimo Formulu 1, máme tu Micka Schumachera, rezervného pilota stajne Jacka Doohana a minulý víkend sa v médiách objavila správa, že novopečený šéf stajne Oliver Oakes by si rád priviedol súčasného pilota jeho tímu Hitech Paula Arona.

„Zdroje naznačujú, že Alpine si vybral svojho rezervného jazdca Jacka Doohana. Aj keď podľa našich informácií zatiaľ nedošlo k podpisu zmluvy, formality budú doladené v najbližšej dobe a oficiálne oznámenie by mohlo prísť ešte pred skončením letnej prestávky,“ uviedol Motorsport.com.

Známy portál pripomína, že Doohan patril dlhodobo ku kandidátom na obsadenie sedačky v Alpine, ale po odchode Estebana Ocona nemal nič isté, keďže sa Flavio Briatore obrátil so svojimi presvedčovacími schopnosťami na Carlosa Sainza. „V takom prípade by sa dvere do F1 zavreli a Doohan v súčasnosti nemá alternatívne možnosti, ako postúpiť do najvyššej kategórie,“ uviedol známy portál.

„Doohanovým šanciam neublížil ani príchod nového šéfa Olivera Oaksa, v ktorého tíme Hitech v minulosti pretekal. Povýšenie do Formuly 1 by ukázalo správnosť jeho rozhodnutia upísať sa akadémii Alpinu v roku 2022, keďže v rokoch 2017 až 2021 patril do juniorského tímu Red Bullu,“ uviedol Motorsport.com.

Doohan absolvoval s Alpinom množstvo testov. V tomto roku si niekoľkokrát zajazdil s dvojročným monopostom a zúčastnil sa aj voľných tréningov s tímom – vlani v Mexiku a Abú Zabí, v tomto roku v Kanade a Silverstone. Okrem toho sa tento týždeň objavil na testoch Pirelli v Spa.

Súvisiace články

Diskusia