logo F1online.skF1online.sk

Alpine potvrdil nového šéfa, do tímu prichádza Oliver Oakes

Oliver Oakes
© Alpine
Milan Kubala
Milan Kubala31. 7. 2024

Flavio Briatore sa naplno chopil svojej úlohy a v Alpine začal upratovať. Jedným z jeho prvých krokov je obsadenie pozície šéfa tímu, ktorým sa stane Oliver Oakes. Alpine to potvrdil v stredu predpoludním.

Oliver Oakes, zakladateľ juniorských tímov Hitech a bývalý pretekár, sa stane novým šéfom Alpinu už po skončení letnej prestávky. Na tejto pozícii nahradí Bruna Famina, ktorý mal pôvodne plniť úlohy šéfa tímu len dočasne, ale Alpinu sa dlho nedarilo zaňho nájsť náhradu. Z Oakesa sa stane druhý najmladší šéf tímu v histórii Formuly 1, píše stajňa v tlačovom stanovisku.

“Som nadšený, že sa nám podarilo získať Oliho Oakesa do nášho projektu v F1,” hovorí Flavio Briatore, ktorý ako poradca generálneho riaditeľa Lucu de Mea dostal za úlohu pritiahnuť do tímu kvalitných ľudí. Toto je jeden z jeho prvých úlovkov.

“Oli je vysoko talentovaný s vynikajúcimi skúsenosťami v oblasti líderstva a s úspechmi v motoristickom športe. Jeho nástup do tejto pozície je skvelým príkladom sily a viery v náš tím. Teším sa, že s ním budem úzko spolupracovať a spoločne sa koncentrujeme na to, aby sme sa posúvali vyššie štartovým poľom a vyhrávali preteky,” avizuje taliansky manažér.

Príchod Olivera Oakesa nie je veľkým prekvapením. Toto meno sa skloňovalo počas celého víkendu v Belgicku prakticky ako jediné, ktoré by mohlo v Alpine prevziať pozíciu šéfa stajne.

“Som extrémne vďačný Lucovi de Meovi a Flaviovi Briatoremu za túto príležitosť viesť Alpine na ceste späť ku konkurencieschopnosti,” uviedol Oliver Oakes, okrem iného aj majster sveta v motokárach z roku 2005. “Tím má talentovaných ľudí a vo svojom jadre excelentné zdroje. Som sebavedomý, že spolu toho môžeme veľa dokázať vo zvyšku tejto sezóny a v dlhodobom horizonte. Teším sa, keď po letnej prestávke začnem.”

Oakesa v tíme privítal aj Luca de Meo, ktorý podotkol, že na poste šéfa bude jedným z najmladších v histórii. “Tento tím je budovaný pre budúce úspechy a Oliho angažovanie do vedúcej pozície to len podčiarkuje. Tešíme sa na to, že využijeme jeho nadšenie, energiu a vášeň pre motoršport a celé toto myslenie prenesieme na celý tím.”

Súvisiace články

Diskusia