logo F1online.skF1online.sk

Péreza to prestalo baviť: Na otázky o mojej budúcnosti už nebudem odpovedať

Sergio Pérez
© X/Red Bull
Milan Kubala
Milan Kubala28. 7. 2024

McLaren to v Belgicku opäť nezvládol na jednotku, ale aj to mu stačilo, aby si do konštruktérskeho šampionátu pripísal viac bodov ako Red Bull. Sergio Pérez totiž ani v Spa nepredviedol nič svetoborné, čo automaticky oživuje všetky otázky o jeho budúcnosti. Mexičan však odkazuje, že na to už nemá náladu.

Sergio Pérez môže štartovať spredu, zo stredu aj zozadu, no ak nevypadne, skoro vždy obsadí siedmu alebo ôsmu priečku. V Maďarsku s tým mohol byť spokojný, no v Spa mal útočiť na pretekové víťazstvo, prípadne aspoň na pódium. Nakoniec ho porazil aj tímový kolega, ktorý sa z jedenásteho miesta dostal na piate.

“Na štarte sme stratili pozíciu v Lewisov prospech, no prvý stint sa vyvíjal dobre. Držal som za sebou Piastriho a jazdili sme na tretej priečke,” rekapituloval nedeľu v Belgicku Sergio Pérez. “Potom sme prezuli na mediumky a vrátili sa do premávky. Spadli sme za Piastriho.”

Pérez štartoval z druhého miesta a konečne mohol pomôcť svojmu kolegovi, ale paradoxne mu skôr škodil, keď poskytoval DRS Charlesovi Leclercovi. Ferrari tým chránil pred útokom zo strany Maxa Verstappena. Následne ho Leclerc predbehol a zrejme preto, aby Verstappena ešte viac nezdržal, ho Red Bull povolal do boxov.

“Na rovinkách sme boli veľmi pomalí. Budeme to musieť pochopiť. V tom druhom stinte sme boli skrátka príliš agresívni a odjazdili sme len desať kôl, čo nám pokazilo celé preteky. Musel som odjazdiť mamutí stint na tvrdej sade. Vo všeobecnosti sme boli z hľadiska pneumatík slabí,” povzdychol si nie veľmi spokojný Mexičan.

“Mamutí” stint mal mať 23 kôl, čo je o štyri kolá viac ako stinty Charlesa Leclerca a Oscara Piastriho na tvrdých gumách. George Russell však na nich zvládol až 34 kôl. Pérez nakoniec uznal, že na tempo kolegu nemal odpoveď.

“Či som mal rovnakú rýchlosť? Nie, Max bol pravdepodobne o čosi rýchlejší. Mne dosť uškodila stratégia, takže som stratil dosť veľa sekúnd. Ani jedno auto sa však dnes nedokázalo vyrovnať Mercedesu,” podotkol Pérez.

V pondelok sa má v Milton Keynes konať stretnutie o Pérezovej budúcnosti. Je preto prirodzené, že novinári sa spýtali aj na ňu. Najskôr mal odpovedať, či je presvedčený, že v kombinéze Red Bullu príde aj do Zandvoortu.

“Správne,” zareagoval Pérez, no potom sa rozohnil. “Včera som mal dobrý deň, nič sa nezmenilo. V tíme nás čaká veľa práce, musíme sa koncentrovať na veľa vecí. Nemôžeme plytvať energiou na tieto špekulácie. Toto je poslednýkrát, čo hovorím o svojej budúcnosti. Aby v tom mali všetci jasno: Už o tom nebudem hovoriť. Nebudem viac odpovedať na otázky o mojej budúcnosti.”

Súvisiace články

Diskusia