logo F1online.sk

Hamilton o jazde za Vettelom: Nie a nie ho predbehnúť

Sergio Pérez a Sebastian Vettel gratulujú Lewisovi Hamiltonovi
© Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala18. 11. 2020

Sebastian Vettel si v Turecku trochu napravil podlomenú reputáciu. Zviedol pekné súboje, nedopustil sa azda žiadnej chyby a monopost doviezol do cieľa na treťom mieste. Prehliadnuť to nemohol Lewis Hamilton, ktorý Nemcov výkon len chválil.

Dnes už sedemnásobný šampión Lewis Hamilton sa v prvej polovici pretekov len márne snažil dostať cez Sebastiana Vettela. Hoci bolo zrejmé, že spočiatku štartové pole spomaľuje — na čele unikali oba Racing Pointy —, taktickou jazdou a s pomocou podmienok sa dlho držal. Riaditeľstvo pretekov však následne povolilo použitie DRS a bolo po paráde.

“Bol som za Sebastianom a na malú chvíľu som si pomyslel, že sa cez neho budem môcť dostať. Potom sme však zviedli tie súboje a nakoniec bolo veľmi frustrujúce, že sa mi ho nedarilo predbehnúť,” usmieval sa na tlačovke Lewis Hamilton, vedľa ktorého sedel práve Vettel.

“Potom sa mi zrazu začal vzďaľovať. V tom momente som si myslel, že mi víťazstvo uniká pomedzi prsty,” komentuje Hamilton. Nenechal sa však znechutiť. “Pozrel som sa na svoj displej, práve bolo nejaké 30. kolo. Hovorím si, do cieľa je ešte poriadne ďaleko, môže sa stať čokoľvek.”

Brit svedomito pokračoval ďalej a šanca prišla. “Zrazu sa pár vecí v ovládaní auta zlepšilo a začal som jazdiť rýchlejšie kolá, doťahovať sa na Sebastiana. On nakoniec zašiel do boxov.” Hamilton však zostal na trati. To bolo v nedeľu rozhodujúce, ukázalo sa, že ku koncu pretekov bolo najlepšie jazdiť práve na ojazdených intermediálkach.

Sebastian Vettel časti kritikov pripomenul, že ešte stále vie jazdiť. “Ja som nikdy nepochyboval o tom, že keď sa veci budú vyvíjať normálne, tak budem môcť byť úspešný. Preto ma udivujú také otázky.”