logo F1online.sk

Magnussen si myslí, že Haas v Turecku zahodil body

Kevin Magnussen
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 11. 2020

Haas určite nepatrí medzi favoritov na zisk bodových umiestnení. Tím sa preto musí chopiť akýchkoľvek príležitostí, ktoré sa mu naskytnú. V Turecku rozhodne panovali podmienky, ktoré mohol americký celok využiť.

Mužom, ktorý v Turecku pozdvihol vlajku Haasu, bol Kevin Magnussen. Dánsky pretekár jazdil blízko bodov až do osudného pit stopu v 36. kole. V tom čase bol na jedenástom mieste, asi trinásť sekúnd za Landom Norrisom. Tím ho povolal do boxov po čerstvú sadu intermediálok, no zastávku absolútne skazil. Jedno z kolies pravdepodobne nebolo dobre pripevnené. Kevin tak zastavil na výjazde z boxov, odkiaľ ho maršali zatlačili späť. Mechanici sa potom uistili, že koleso je správne uchytené a Dána vrátili na trať. Z jedenásteho miesta sa však prepadol na posledné so stratou dvoch kôl. Tým sa turecký víkend pre Haas fakticky skončil.

„Neviem, čo sa stalo. Jedno z kolies nebolo správne uchytené, no ešte som to nevidel. Musel som auto zastaviť tesne za boxovou uličkou a nechať sa zatlačiť späť. Stratil som dve kolá a bolo po všetkom,“ opísal nešťastné udalosti z 36. kola Magnussen.

„Všetko šlo veľmi dobre. Keď sa pneumatiky zodreli úplne na plátno, tak od toho bodu sme boli naozaj silní. Preto si myslím, že sme dnes zahodili nejaké body,“ myslí si dánsky pretekár.

Či však bolo bodované umiestnenie reálne možné, je už druhá vec. Ako sme uviedli, v čase zastávky v boxoch, bol Magnussen jedenásty so stratou trinástich sekúnd na Norrisa a dvadsaťjeden sekúnd na Ricciarda. Ťažko uvažovať o tom, že by Kevin dokázal jedného z nich ohroziť, či už na opotrebovanej alebo čerstvej sade.

„Pre Kevina sa preteky vyvíjali tým správnym smerom. Mali sme pozíciu v top desiatke a vyzerali sme solídne. Potom však prišiel ďalší zlý pit stop z našej strany. To nás pripravilo o možnosť bojovať o body. Od toho momentu sa už nedalo urobiť veľa,“ povedal šéf Haasu Günther Steiner.

„Nemôžeme z toho viniť nikoho, okrem nás samotných. Do budúcna to musíme napraviť,“ dodal Tirolčan.