logo F1online.skF1online.sk

Hamilton pripomína Verstappenovi, že sa “musí správať ako majster sveta”

Lewis Hamilton
© X/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala25. 7. 2024

Súperi sa doťahujú, McLaren je už zrejme vpredu, no najväčší balík vylepšení nepriniesol očakávané zisky a k tomu aj stratégia bola nanič. Max Verstappen mal v Maďarsku množstvo dôvodov hnevať sa a svoju zlosť si vylieval do vysielačky. Podľa Lewisa Hamiltona by sa mal však naučiť zvládať pokles formy o čosi dôstojnejšie.

Max Verstappen v nedeľu rozdával rany na všetky strany. Naprázdno neobišli ani stratégovia, inžinieri, komisári či médiá. Svojim kritikom odkázal, “nech si trhnú”. To nebol Verstappen, ako ho poznáme z minulého roka.

Podľa Lewisa Hamiltona by mal však stáť za svojím tímom a správať sa o čosi vyspelejšie. “Musíte byť tímový líder, člen tímu. Možno nie až tak tímový líder, no vždy musíte pamätať na to, že za kolegov máte množstvo ľudí. Musíte sa chovať ako majster sveta.”

Reportérov zaujímalo, ako si predstavuje človeka, ktorá sa chová ako majster sveta. “To je dobrá otázka! Nie tak, ako to vyzeralo minulý víkend,” vyhlásil sedemnásobný šampión.

Lewis Hamilton sa s Verstappenom v nedeľu dostal do súboja priamo na trati. Obaja mali šťastie, že ich monoposty kolíziu v prvej zákrute vôbec prežili, no spokojný zrejme nebol ani jeden, ani druhý. Zatiaľ čo Hamilton však hovoril o pretekovom incidente, podľa Verstappena sa on dopustil porušenia pravidiel, keď na brzdách zmenil smer.

Komisári vo svojom verdikte uviedli, že aj Hamilton mohol spraviť viac, aby kolízii zabránil. Nad touto poznámkou sa začudoval vzhľadom na to, že Verstappen sa do zákruty vrútil strmhlav vpred. “Áno, to veľmi. Bol som vskutku veľmi prekvapený. Ja som celú situáciu bral uvoľnene a povedal som: Je to pretekový incident, poďme ďalej.”

“Pod kontrolou bolo jedno auto, to druhé nie. Keď prebrzdíte všetky pneumatiky, tak auto nemáte pod kontrolou. Ak si pozriete opakované zábery, uvidíte, že na konci celého manévra som veľmi ďaleko od apexu. Na pravej strane je stále veľa miesta. Takže som veľmi prekvapený. Túto otázku položím, keď sa s nimi [s komisármi] budem rozprávať,” avizuje, že si chce s FIA tento posudok ešte prebrať.

A ktovie, možno sa ešte pozhovára aj so samotným Verstappenom. Hamilton nadhodil, že k tomu môže dojsť v nedeľu na prehliadke jazdcov.

“Potom sme sa už nebavili. Šli sme ku komisárom a to bolo všetko, nerozprávali sme sa,” dodáva Hamilton. “Neviem, či sa budeme. Ak bude čas, možno sa tento víkend porozprávame na prehliadke jazdcov. Ja nemám pocit, že by to bolo nutné. Možno mi však on bude chcieť niečo povedať, ale nemali sme na to čas.”

Súvisiace články

Diskusia