logo F1online.skF1online.sk

Piastri pomýšľa na boj o víťazstvo: Do prvej zákruty je ďaleko

Oscar Piastri a Lando Norris
© X/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 7. 2024

Štart z prvého a druhého miesta je pre McLaren ideálnou príležitosťou v boji s Red Bullom. Sergio Pérez je opäť hlboko v poli porazených a chlapci v pápajovom majú prvý rad, takže musia výrazne znížiť svoju stratu na lídra Pohára konštruktérov. Vyhrať však chce každý.

Oscarovi Piastrimu chýbali dve stotiny sekundy od titulu hrdinu dňa. Aj tentoraz je to však Lando Norris, kto ponesie vlajku McLarenu do nedeľných pretekov. Rozhodla o tom kvalifikácia, v ktorej bol britský pretekár znovu o niečo lepší než jeho tímový kolega.

„V prvom pokuse som urobil obrovskú chybu v štvrtej zákrute a celkovo to bolo dosť slabé kolo. Druhý pokus už bol celkom solídny. Samozrejme, keď vidíte tie tesné rozostupy, hneď si spomeniete na drobnosti, ktoré ste mohli urobiť lepšie. Celkovo to však bolo solídne kolo a veľa by som nezmenil. Auto bolo tento víkend rýchle a máme dobrú príležitosť na víťazstvo,“ povedal po skončení kvalifikácie Piastri.

Ten mal veľkú príležitosť aj v Silverstone, ale o lepší výsledok ho pripravili strategické rozhodnutia tímu. V Maďarsku zas štartuje za tímovým kolegom a v súčasnej situácii by nebolo príliš múdre sa s ním púšťať do tvrdých bojov. McLaren chce v prvom rade stiahnuť stratu na Red Bull v Pohári konštruktérov a práve na to sa musí sústrediť.

„Myslím si, že môžem bojovať o víťazstvo. Do prvej zákruty je ďaleko, je tam úzko a v minulosti sa tam diali veľké veci. Uvidíme, čo sa stane, ale myslím si, že sa môžeme spoľahnúť na rýchle auto, aj keď v nedeľu to bude vyzerať inak. Nevieme, ako sa to vyvinie, ale máme dobrú šancu,“ povedal Piastri.

„Vlani som štartoval štvrtý a posunul som sa na druhé miesto. V prvej zákrute sa môže stať čokoľvek a dobrý štart vám vždy pomôže, pritom okolo seba máte veľa ľudí. Som si istý, že sa môže stať všetko,“ uviedol Oscar.

Súvisiace články

Diskusia