logo F1online.sk

Podľa Vettela by sa Leclerc nemal nechať znechutiť: Je to budúca naj hviezda

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala15. 11. 2020

Charles Leclerc si dnešný deň zapíše do svojho diára čiernym písmom. Strata pódia ho mrzí, ale podľa Sebastiana Vettela by sa ňou nemal nechať pridlho zožierať. Čakajú ho totižto oveľa úspešnejšie časy, očakáva skúsený Nemec.

Leclerc bol na najlepšej ceste získať tretie pódium v tejto sezóne, ale tri zákruty pred cieľom nedobrzdil. Predbehol ho Pérez aj jeho tímový kolega, a on obišiel “naprázdno”. Získal síce za priehrštie bodov, ale trofej domov nedonesie.

Sebastiana Vettela sa na tento incident spýtali aj na tlačovke. Prezradil, že mu pripomenul jeho vlastné začiatky, keď ako pilot Toro Rosso a koniec-koncov aj Red Bullu narobil plno hlúpych chýb.

“Turecko je pre mňa výnimočné miesto, pretože tu sa to všetko začalo,” hovorí Sebastian Vettel. “Keď sa vrátim do tých rokov a mám vedľa seba ako kolegu Charlesa, tak častokrát sa v ňom vidím.”

“Je veľmi mladý a veľmi rýchly, ale myslím si, že či dnes bude alebo nebude na pódiu, je to preňho trochu bezpredmetné. Má pred sebou toľko rokov, získa ešte toľko pódií… Je správne, že je nahnevaný, urobil chybu a prišiel o pódium, ale z celkového pohľadu je to preňho asi irelevantné.”

“Ja si myslím, že Charles je tá najväčšia hviezda budúcnosti, dokonca ešte väčšia ako Max. O desať rokov už bude jedno, či získal alebo nezískal toto pódium,” myslí si štvornásobný majster sveta, ktorý v minulosti tiež nejedno zahodil.

Leclerc si z toho môže aspoň odniesť ponaučenie. Je predsa len lepšie, že sa mu takéto niečo stalo dnes, keď šlo “len” o pódium, a nie napríklad o dva roky, keď bude bojovať o majstrovský titul.

Vettel mal tiež na tlačovke ozrejmiť, či nebude mať tento incident nejaký dopad na ich spoločný vzťah s Leclercom. “Myslím si, že som už dostatočne vyzrel na to, aby som nedovolil, aby takéto veci medzi nami rozhoreli.”

“Ja sa teším zo všetkého, čo dosahuje a čo v budúcnosti ešte len dosiahne, lebo je to dobrý chlapec. Vie, že to boli veľmi ťažké preteky. Myslím si, že každý z nás mal v niektorom momente pretekov namále. Ale áno, je to oveľa bolestivejšie, keď sa to stane v poslednom kole pretekov,” zhrnul 33-ročný Nemec.

Súvisiace články