logo F1online.skF1online.sk

Verstappen hovorí o dobrom začiatku víkendu. Pérez hlási, že jeho čas príde

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala19. 7. 2024

Red Bull sa v Maďarsku pokúsil spraviť ďalší krok vpred. Na Hungaroring si priniesol nový balíček špeciálne určený na pomalé a technické okruhy. Zdá sa, že zatiaľ funguje. Max Verstappen bol s jazdami spokojný a Sergio Pérez mal konečne poriadny dôvod na radosť.

Podľa predstaviteľov tímu uvidíme maďarskú špecifikáciu monopostu RB20 na pomalých a technických tratiach v Zandvoorte a Singapure. To znamená nové predné krídlo, upravenú aerodynamiku predných závesov, svätožiaru, kryty motora a deflektory po stranách difúzora. Naopak, v Spa, Monze a Azerbajdžane by sa mala predstaviť silverstonská verzia auta.

Aké má po piatku dojmy Max Verstappen? “Myslím si, že máme za sebou dobrý deň s vylepšeniami, ktoré sme priniesli na tieto preteky. Máme pred sebou ešte veľa práce, aby sme mali istotu, že optimalizujeme výkon auta, ale myslím si, že toto bol slušný vstup do víkendu,” pochvaľoval si jeden z najhorúcejších kandidátov na nedeľné víťazstvo. “Teraz je dôležité si posvietiť na detaily a pracovať na tom, aby sme v kvalifikácii mali čo najlepšie nastavený monopost.”

S druhým tréningom Holanďan nebol stopercentne spokojný, ale veľmi dobrým znamením je už to, že v piatok v noci nebude treba prekopávať nastavenia celého auta. “Druhý tréning bol trochu narušený pre červenú vlajku, takže sme neodjazdili dlhé jazdy presne tak, ako sme chceli. Všetci sme však na jednej lodi. Pozrieme sa na jednotlivé veci a od toho sa odrazíme. Vo všeobecnosti do bol dobrý začiatok víkendu.”

Sergio Pérez na rozdiel od Maxa Verstappena nedostal všetky nové komponenty, ale to mu dnes určite neprekáža. Od šéfa tímu Christiana Hornera dostal pochvalu, že to bol v jeho podaní najlepší piatok od dávnej Veľkej ceny Číny.

Sergio Pérez sa v monoposte cítil veľmi dobre. “Medzi prvým a druhým tréningom sme spravili dobré zmeny a vybrali sme sa správnym smerom. Už dosť dlho som sa v tejto fáze víkendu necítil v monoposte tak komfortne. V priebehu dňa sme napredovali najlepšie, ako sme mohli, čo je vskutku pozitívne. Cítime sa dobre a aj dlhé jazdy vyzerali pozitívne.”

“Myslím si, že ešte môžeme doladiť nastavenia. V konečnom dôsledku však pôjde o to, aby sme v ten správny čas poskladali všetko do seba. Náš čas príde,” odkazuje bojovne naladený Mexičan. “Teraz treba skloniť hlavy. Tešíme sa na zajtra. Uvidíme, čo má pre nás pripravený zvyšok víkendu.”

Súvisiace články

Diskusia