logo F1online.skF1online.sk

Gasly lanári Sainza do Alpinu: Všetci vieme, že Carlos je najrýchlejší

Carlos Sainz a Pierre Gasly
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 7. 2024

Zdalo sa, že to bude medzi Audi a Williamsom, ale v posledných týždňoch prejavil záujem o služby Carlosa Sainza Alpine a dokonca sa pošuškáva aj o obnovenom záujme Red Bullu a Mercedesu. Francúzsky tím nevyzeral začiatkom sezóny ako najlepšia alternatíva, ale Pierre Gasly je presvedčený o svetlej budúcnosti tohto projektu.

Alpine nedávno oznámil odchod Estebana Ocona a predĺženie zmluvy s Pierrom Gaslym. Následne sa roztočili špekulácie o druhom jazdcovi. Po príchode Flavia Briatoreho tím kontaktoval aj Carlosa Sainza. Prečo by si však mal Španiel vybrať práve Alpine?

Továrenský tím Renaultu za dlhé roky takmer nič nedokázal, vedenie si tam podáva kľučky, financie a investície do infraštruktúry chýbajú a najnovšie je ohrozený aj motorový program, takže Alpine čoskoro nemusí byť továrenským tímom. Keby si však Francúzi zabezpečili pohonné jednotky napríklad od Mercedesu, paradoxne môže tento tím predstavovať lákadlo.

„Už som povedal, že Alpine má na stole dobré možnosti. Rozhodnutie nie je na mne, ale privítal by som po svojom boku toho najrýchlejšieho jazdca. Všetci vieme, kto to je,“ povedal lichotník Gasly na margo Sainza. „Musíme si počkať. Tím však v súčasnosti má na stole tri dobré možnosti.“

Zdá sa, že aj Pierre sa podieľa na vábení španielskeho pretekára do tábora Alpinu. Nevieme, kto sú tie „tri možnosti“. Samozrejme, je tu Carlos Sainz a rezervný pilot stajne Jack Doohan. Treťou možnosťou môže byť Valtteri Bottas, ale aj Mick Schumacher, ktorý tento týždeň verejne vyjadril svoj záujem na návrat a podľa jeho slov nie je vôbec nereálny.

Je jasné, koho by chceli tímy v druhej polovici štartového poľa. Carlos Sainz však necháva všetkých čakať a médiá avizujú, že dôvodom je obnovený záujem Red Bullu a Mercedesu. Tieto tímy sa v jazdeckej otázke dostali do nečakaných problémov a španielsky pretekár sa javí ako bezpečná alternatíva.

Sainz má na stole množstvo ponúk a veľa záujemcov sa mu snaží predať ich projekt. Za Alpine bojuje dokonca aj Gasly. „Aj ja som v tomto smere odviedol svoj diel práce,“ priznal francúzsky pretekár. „Verím nášmu projektu. Vždy svoj tím podporujem, ale rozhodnutie leží na ňom.“

Pierre zažil v Silverstone hororový víkend. Tím sa rozhodol vymeniť všetky komponenty pohonnej jednotky, Pierre sa následne nezúčastnil kvalifikácie, aby sa jeho Alpine s novučičkými dielmi pokazil v zahrievacom kole.

„Na auto sme už niekoľko pretekov nenasadili vylepšenia, takže vieme, ako ho maximalizovať. Naši súperi, napríklad Haas, však robia dosť veľké pokroky. V strede poľa je to také tesné, že poradie sa mení s každým novým dielom. Keď nenasadíme novinky, bude ťažké zabodovať,“ povedal Gasly.

Súvisiace články

Diskusia