logo F1online.skF1online.sk

Leclerc sa teší na príchod Hamiltona: Môžem sa učiť od najúspešnejšieho jazdca

Lewis Hamilton a Charles Leclerc
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 7. 2024

Prestupový kolotoč priniesol v tomto roku nevídané rošády. Všetko pritom začalo pokojne novými zmluvami Landa Norrisa a Charlesa Leclerca, ale Lewis Hamilton potom prestupom do Ferrari spustil obrovské domino. Scuderia týmto krokom vstúpi do novej éry a bude pri tom aj stálica tímu Charles Leclerc.

Ten sa podľa vlastných slov nevie dočkať spolupráce s novým tímovým kolegom. Nemyslí to nijak dehonestujúco smerom ku Carlosovi Sainzovi. Charles vytvoril so španielskym pretekárom skvelú dvojicu, ale Ferrari sa rozhodlo pre zmenu. Kto by pritom šéfom Scuderie vyčítal, že podpísali zmluvu – ako ho nazval aj sám Monačan – s najúspešnejším jazdcom všetkých čias?

„Pre mňa je to neuveriteľná príležitosť,“ povedal Leclerc v rozhovore pre BBC na margo príchodu Lewisa Hamiltona. „V prvom rade sa môžem učiť od najúspešnejšieho jazdca všetkých čias. Okrem toho však môžem preveriť svoje schopnosti po boku Lewisa, ktorý je meradlom pre všetkých.“

Nie všetci to však vnímali podobne. Keď Ferrari na prelome januára a februára podpísalo zmluvu s Hamiltonom, mnohí to vnímali ako dýku do chrbta Leclercovi, ktorý podpísal novú zmluvu len pár dní pred tým (vraj) bez vedomia o príchode Hamiltona. Degradovalo týmto Ferrari Charlesa do roly tímovej dvojky?

Monačan to tak rozhodne nevníma. „To v žiadnom prípade,“ vyhlásil. „Ferrari je skrátka Ferrari a tento tím potrebuje vo svojich kokpitoch najlepších jazdcov. Urobili to pre svoje dobro, takže je to celkom pochopiteľné. Nevidím na tom nič zlé, veď je to Lewis Hamilton!“

Nezabudnime, že Charles sa už raz postavil mnohonásobnému majstrovi sveta a v porovnaní so Sebastianom Vettelom uspel, aj keď sa to nezaobišlo bez nejakej tej kolízie. Leclerc získal za posledné roky vo Formule 1 nemalý kredit a keď v roku 2019 porážal Vettela, vyhral v Monze a vo svojej prvej sezóne s tímom porazil tímového kolegu, počúval na svoju adresu chválospevy.

Ako si bude počínať v súboji so sedemnásobným majstrom sveta Lewisom Hamiltonom? „Nuž, keď si nasadím helmu, musím byť presvedčený, že som najrýchlejší jazdec na svete. Na spoluprácu s Lewisom sa teším. Bude to pre mňa strašne zaujímavé.“

„Ja vždy hovorím, že sa učíte od každého tímového kolegu. Keď sledujem jeho jazdu, nevidím žiadne slabiny a presne preto je Lewis neuveriteľný. Má len silné stránky. Preto sa veľmi rád pozriem, ako pracuje s inžiniermi, ako poskytuje spätnú väzbu a pod., aby som sa mohol niečo naučiť a zlepšiť,“ povedal Leclerc.

Súvisiace články

Diskusia