logo F1online.skF1online.sk

Vowles vyslal Sainzovi jasný odkaz: Chcem jazdca, ktorý tiež chce byť súčasťou našej cesty

Carlos Sainz
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 7. 2024

James Vowles strávil pod vedením Tota Wolffa dlhé roky. Aj keď je dnes už šéfom Williamsu, je trochu vtipné, ako verejne sa obaja muži snažia predať svoje projekty. Rakúšan sa svojimi ponukami snaží osloviť Maxa Verstappena, jeho britský náprotivok zas Carlosa Sainza.

Na Veľkej cene Kanady vyriekol Vowles ódu na adresu španielskeho pretekára. Vtedy sa zdalo, že Williams je skutočne blízko k podpisu pilota Ferrari, ale ten ďalej váha a váha. Paradoxne má byť jedným z dôvodov vyčkávania aj Wolff, ktorý údajne Sainzovi pootvoril vrátka do Mercedesu.

Carlos vyčkáva a Williamsu zrejme dochádza trpezlivosť. Spočiatku to boli úsmevy a nadšenie, ale pytačky zjavne nepokračujú podľa plánu a Sainz necháva Vowlesa čakať. Ten vraj stanovil manažmentu španielskeho pretekára dva konečné termíny na rozhodnutie – Carlos oba prepásol a ďalej čaká.

„Myslím si, že sme boli dosť otvorení a dali sme jasne najavo, koho by sme chceli podpísať,“ vyhlásil Vowles pre talkSPORT, z ktorého vyjadrenia priam sála, že ide o odkaz Sainzovi. „To však nevyhnutne neznamená, že sa nám to podarí. Vieme, kde je naše miesto v širšej schéme Formuly 1.“

„Rád by som však povedal, že chcem jazdca, ktorý tiež chce byť súčasťou našej cesty. Chcem jazdca, ktorý by rád pochopil, o čom je Williams – starý aj nový. Niekedy však tieto veci nie sú navzájom v súlade. Je pre mňa dôležité, aby sme sa na tom zhodli,“ dodal Vowles, ktorý sa v padoku stáva známym aj pre svoje motivačné a plamenné prejavy.

Williamsu zjavne dochádza trpezlivosť a v médiách sa už objavili správy, že Vowles obrátil pozornosť na Valtteriho Bottasa. Fínsky pretekár je takisto bez angažmánu a zrejme kývne na akúkoľvek ponuku, aby sa udržal na štartovom rošte aj v roku 2025.

Vowles pritom potvrdil, že v tomto prípade chce podpísať s jazdcom viacročný kontrakt, čo Valtterimu dokonalo vyhovuje. James vo Williamse buduje dlhodobý projekt a svetu to dáva jasne najavo. „Neprišiel som sem z Mercedesu, lebo ma nudilo neustále vyhrávať. Chcel som investovať do niečoho vlastného, kde zanechám svoju stopu, ale tiež stopu tisícky ďalších ľudí v našej organizácii vrátane Alexa Albona, ktorí sa k nám pripojili na našej ceste,“ odkázal Vowles, čím opäť potvrdil svoju záľubu v plamenných a motivačných rečiach.

Súvisiace články

Diskusia