logo F1online.skF1online.sk

Hamilton verí, že Mercedes bude čoskoro ešte silnejší

Lewis Hamilton
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala13. 7. 2024

Mercedesu sa podarilo vyhrať posledné dve veľké ceny, ale zatiaľ ho nemôžeme považovať za najrýchlejší tím na štartovom rošte. Lewis Hamilton verí, že sa k absolútnemu čelu priblíži už pred letnou prestávkou.

Po predsezónnych testoch boli piloti Mercedesu nadšení z toho, že monopost z Brackley je konečne “skutočným pretekárskym autom”. Štart sezóny však ukázal, že testy môžu klamať. Väčší skok vpred sa inžinierom strieborných šípov podarilo spraviť až po nasadení vylepšení. Od Monaka sa Mercedes postupne dvíha a dokonca má na konte dva triumfy.

Lewis Hamilton si vydýchol, že z Mercedesu nebude odchádzať bez poriadnej rozlúčky. “Keď sme začínali sezónu, mali sme auto, ktoré sa Red Bullu ani nepribližovalo. Nezdalo sa, že by sme v tejto sezóne dokázali niečo vyhrať. Keby sa nestalo nič také ako v nedeľu, na konci sezóny by som mal v ústach horkú pachuť. Takto nebudem odchádzať po neúspechu, ale s úspechom, čo bol náš cieľ.”

Šéf Mercedesu Toto Wolff prezradil, že na nasledujúce dve veľké ceny v Maďarsku a Belgicku sú pripravené dva balíčky noviniek. Monopost W15 by mohli dostať ešte bližšie k autám Red Bullu a McLarenu, ktoré sú stále vpredu.

“Ešte stále máme pred sebou dlhú cestu. Naše auto v tejto chvíli nie je ani zďaleka najrýchlejšie na rošte,” hodnotí Lewis Hamilton, no očakáva lepšie zajtrajšky. “Myslím si, že sme veľmi blízko a dúfam, že s ďalšími vylepšeniami budeme v ešte silnejšej pozícii a budeme už naozaj konzistentne bojovať o prvý rad.”

Po Veľkej cene Rakúska ešte Mercedes nemohol vyskakovať, keďže bez kolízie Maxa Verstappena s Landom Norrisom by na víťazstvo nikdy nedosiahol. V Silverstone sme však videli iný príbeh. Na tento triumf môže byť Mercedes právom hrdý.

“Georgeovo víťazstvo bolo úžasné, ale nezískali sme ho vďaka čistej rýchlosti,” uvedomuje si Lewis Hamilton. “Myslím si, že tento víkend to bolo prvýkrát vďaka nášmu tempu. Kvalifikovali sme sa v prvom rade a počas úvodného stintu sme sa obaja vzďaľovali zvyšku poľa. Nakoniec v týchto podmienkach rozhodovali aj jazdci.”

Súvisiace články

Diskusia