logo F1online.sk

Napálený Leclerc po štipľavej vysielačke: Takéto chyby nemôžem robiť

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala15. 11. 2020

Charles Leclerc odjazdil vynikajúce preteky, no opäť raz sa potvrdilo, že kým nepretnete cieľovú čiaru, nič nemáte vyhraté. Monačan siahal na druhú priečku, ale doslova v posledných stovkách metrov pohorel.

Ferrari môže odchádzať domov spokojné. Z Turecka si domov odnáša najviac bodov zo všetkých a k tomu cenné pódium. Hrozbu šampionátových útokov AlphaTauri jasne zažehnalo a teraz môže dokonca pomýšľať aj na súboj o tretie miesto. Na Racing Point stráca 24 bodov a do konca sezóny máme ešte tri veľké ceny.

Spokojný však domov nepôjde Charles Leclerc, čo bolo evidentné hneď potom, čo preťal cieľovú čiaru. “Odviedol si dobrú robotu, naozaj dobrú,” chválil inžinier Leclerca, ktorý sa vo vysielačke nezdržal. Niekoľkokrát zopakoval, že to, čo predviedol, bolo “nahovno”. Pripomenulo mu to jeho nehodu z Baku 2019: “Som rovnaký hlupák ako v Baku,” zhodnotil pomedzi nadávkami, ktoré adresoval na svoje meno.

V zóne pre novinárov už vychladol a volil miernejšie výrazy, ale sklamanie zo seba zostalo. “Som na seba taký nahnevaný. Cítim len sklamanie,” začal Charles Leclerc, ktorého sa snažila povzbudiť reportérka tým, že však počas celých pretekov podal výborný výkon — až na to posledné kolo.

“Áno, som šťastný, keď vidím, kde sme boli po desiatich kolách — veď sme boli nejakých 25 alebo 30 sekúnd za chlapcami, s ktorými sme bojovali na konci. Na druhej strane si nemôžem dovoliť robiť takéto chyby tri zákruty pred cieľom,” rezolútne vyhlásil Monačan. “Bojovali sme o pozície, bojoval som o druhé miesto… Skončiť mimo pódia kvôli takejto chybe vo mne zanecháva veľmi zlé pocity.”

“Na druhej strane však gratulujem Sebastianovi k jeho prvému pódiu v sezóne. Preňho to bola veľmi ťažká sezóna. Som rád, že konečne mohol ukázať, na čo má,” doplnil na margo výkonov tímu.

V Turecku bol korunovaný Lewis Hamilton, ktorému Leclerc hneď zablahoželal. “Gratulujem Lewisovi. Myslím si, že to bola skôr otázka toho, kedy to príde a nie, že či to príde. Mal neuveriteľný ročník. Je ohromné, ako sa tento víkend trápili, on mal tiež vážne problémy, no keď prišli preteky, tak sa ocitol tam, kde ho nikto nečakal. Zaslúžil si to.”

Súvisiace články