logo F1online.skF1online.sk

Vasseur: Nemám z výkonnosti zlý pocit

Charles Leclerc
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 7. 2024

Ferrari sa v pomyselnom „potravinovom reťazci“ prepadlo na štvrté miesto. Scuderia má za sebou ďalší ťažký víkend a piloti opäť postrácali hromadu bodov. Ich šéf Frédéric Vasseur však, prekvapivo, zvolil pozitívny tón.

Aj keď tím stále drží celkové druhé miesto v Pohári konštruktérov, je jasné, že v rýchlo sa vyvíjajúcej Formule 1 stratilo Ferrari pôdu pod nohami. Red Bull, McLaren aj Mercedes sú v súčasnosti rýchlejší a zbierajú viac bodov. Šéf stajne z Maranella však nepanikári.

„Slovo problém je príliš silné,“ vyhlásil Frédéric Vasseur. „V kvalifikácii sme mali v tretej zákrute náskok jednu desatinu na Norrisa. Keby sme ho dokončili – a ja viem, že bolo ešte ďaleko do cieľa –, tak by sa podľa mňa náš víkend vnímal celkom inak.“

„Aj keď vybojujete pole position a vyhráte preteky, máte problémy s autom. Ak nemáte problémy, je to pre vás začiatok konca. Jazdci môžu mať s odlišnými jazdeckými štýlmi odlišné ťažkosti. My sme však v sobotu výrazne zmenili naše auto a podľa mňa sa zlepšilo. Trochu sme zapracovali na slabinách monopostu v každej zákrute a myslím si, že celkovo sme sa do toho dostali,“ skonštatoval Vasseur.

Ferrari čaká v Silverstone dôležitý víkend. Po nevydarených pretekoch v Kanade, Španielsku a Rakúsku prichádza tím na trať, kde sa môžu problémy ešte zhoršiť. Rýchle zákruty boli v poslednom období veľkou slabinou monopostu SF-24 a práve tie v Silverstone absolútne dominujú.

„Myslím si, že nám pomôže normálny prvý a druhý tréning. Ak bude dobré počasie, čaká naše auto podrobná lekárska prehliadka. Aj keď to bude znieť zvláštne, nemám z výkonnosti zlý pocit. Viem, že od Maxa sme boli ďaleko, ale myslím, že z auta dokážeme vyťažiť viac,“ odkázal Vasseur.

Súvisiace články

Diskusia