logo F1online.sk

Zmätený Leclerc: Pršalo aj ráno a auto fungovalo

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 11. 2020

Po optimistickom piatku, prišla čierna sobota. Po sľubných pokrokoch v posledných podujatiach ďalšia facka. V kvalifikácii to Ferrari skrátka nešlo. Počas celej Q2 sa obaja piloti ponevierali v druhej desiatke, síce sa zlepšovali, no omnoho pomalšie, než ostatní. Dôvod? Vraj ani srnka netuší.

Lepším z dvojice bol tentokrát Sebastian Vettel, ktorý zajtra odštartuje dvanásty, kým jeho kolega Charles Leclerc o dve miesta za ním. Najmä Monačan bol po piatku optimistický, hoci zároveň opatrný. Sobotný dážď však zmietol nádeje Ferrari, no len zatiaľ. V pretekoch totiž môže panovať ešte väčší zmätok, než v kvalifikácii.

„Nemám na to žiadne vysvetlenie, absolútne žiadne vysvetlenie,“ pokrútil hlavou Leclerc, ktorý dostal otázku, či za prepadom Ferrari stojí len turecký dážď. „V treťom tréningu silno pršalo a boli sme konkurencieschopní, možno jedno z najrýchlejších áut na trati. No v kvalifikácii o šesť sekúnd pomalší.“

„Nehovoríme tu pritom o desatinách, ale o šiestich sekundách! To je obrovský rozdiel. Neviem, nemám na to žiadne vysvetlenie. Potrebujeme pochopiť, čo robíme v daždi zle, pretože toto nie je po prvýkrát. Už sa niekoľkokrát stalo, že sme sa v daždi trápili viac, než ostatní. Neviem, čo to mohlo spôsobiť, veď ráno pršalo a boli sme konkurencieschopní,“ hovorí zmätene Leclerc.

Otázne teda je, ako si Ferrari bude počínať v nedeľu. Možno mal dnešný výkon čo dočinenia s nastavením, no aj zajtra sa budú nad okruhom v Istanbule preháňať mračná. No Charles má jasno v tom, aké podmienky si bude zajtra priať.

„Verím, že bude sucho,“ povedal jednoznačne Leclerc. „Dnes to nebola žiadna sranda. Ráno som v tréningu dokázal získať priľnavosť a prinútiť pneumatiky pracovať, v kvalifikácii však už nie. Teda, ak to bude také, ako dnes ráno, môže v pohode aj pršať, no na to sa nedá spoliehať. Budeme dúfať, že nezaprší.“