logo F1online.skF1online.sk

Hamilton: S Ferrari budeme môcť bojovať, ale neviem, či aj s McLarenom

Lewis Hamilton
© X/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala29. 6. 2024

Druhá víkendová kvalifikácia sa Lewisovi Hamiltonovi vydarila o čosi viac ako tá piatková, ale až na potrestaného Oscara Piastriho sa vyššie neposunul. Verí, že by si to mohol vynahradiť v nedeľu. Mercedes sa rozhodol upraviť nastavenia monopostu tak, aby mohol zaútočiť minimálne na Ferrari.

Nájsť ideálne vyváženie auta je trochu problém. V piatok sa to Mercedesu nepodarilo, no vďaka otvoreniu parc fermé a nazbieraným informáciám bola sobota o čosi lepšia. “Z hľadiska balansu auta sme spravili pokrok. S týmto balansom som mal začínať víkend,” vyhlásil Lewis Hamilton. “Bolo to však OK a mal som aj celkom slušné kolo. Druhý sektor bol trochu horší, ale celkovo OK.”

Sedemnásobný šampión poznamenal, že stratil čas v tretej a štvrtej zákrute. “Keby som tie dve zákruty zajazdil dokonale, možno by sme boli v najlepšej trojke. Bolo však veľmi ťažké zajazdiť také kolo.”

“Bol som na limite a z nejakého dôvodu bolo auto veľmi nedotáčavé, no nemohol som pridať dosť prítlaku na predné krídlo. Všetci títo chlapci sú skrátka takí rýchli… Medzi nami všetkými je to veľmi tesné,” zhodnotil Hamilton.

Pneumatiky sa na horúcom rakúskom slnku prehrievajú, čo bude predstavovať problém najmä v nedeľu. Ako sme videli už v šprinte, s predbiehaním netreba otáľať, kým sú pneumatiky relatívne chladné.

Hamilton sa pokúsi zužitkovať zmeny, ktoré s tímom spravil na aute, a v nedeľu sa dostať aspoň pred Carlosa Sainza. “Dnes ráno som mal dosť biedne pretekové tempo, ale zmenili sme veci na monoposte. Dúfam, že zajtra na tom budeme lepšie. Mali by sme. Pridali sme prítlak na zadnom krídle.”

Viac prítlaku spravidla znamená nižšiu maximálku, ale aj menšie problémy s prehrievaním pneumatík. Auto sa totiž v zákrutách, najmä v druhom sektore, menej šmýka. Práve pri šmýkaní sa pneumatiky dostávajú zabrať a teploty rastú.

“Určite môžeme zabojovať s Ferrari, ale neviem, či aj s McLarenom. To ešte uvidíme. Určite však pôjdem naplno, aby som sa posunul,” prisľúbil svojim fanúšikom. “Dúfam, že budeme o trochu viac tlačiť na Ferrari. Pokúsim sa zacieliť na pódium. Budem sa musieť čím skôr dostať pred Ferrari.”

Súvisiace články

Diskusia