logo F1online.skF1online.sk

Hamilton nie je spokojný so svoju jazdou: Moje kolá nestáli za nič

Lewis Hamilton
© X/F1
Milan Kubala
Milan Kubala28. 6. 2024

Vstúpiť do ostrého kola bez toho, aby ste mali aspoň nejakú referenciu o tom, ako sa budú správať pneumatiky, chce odvahu. Lewis Hamilton ju v piatok nabral, no nevyplatilo sa mu to. V kvalifikácii obsadil až šieste miesto. Problémom však nebolo len posledné kolo na softoch.

Lewisovi Hamiltonovi podľa svojich slov nevyšiel ani jeden meraný pokus. Najskôr sme videli jeho chybu v prvej zákrute, kde mu ušla zadná časť, potom výlet do štrku v šestke. Zaň mu aj komisári zmazali čas a Brit sa musel strachovať, či vôbec postúpi do druhej časti šprintovej kvalifikácie.

Nakoniec nechýbal ani v elitnej desiatke, ale opäť spravil chybu. Tentoraz v tretej zákrute. Keď teda reportér F1 TV začal rozhovor s ním poznámkou, že to až do posledného kola vyzeralo, že bude v hre o najvyššie priečky, dosť sa začudoval.

“Cez kvalifikáciu som ani zďaleka nebol v hre,” sebakriticky vyhlásil Lewis Hamilton. “Z môjho pohľadu to bolo dosť katastrofálne. Čo mám na to povedať? V tréningu som sa cítil dobre, z auta som mal fajn pocit. Nemyslím si, že by sme mali rýchlosť na pole position, ale boli to ozaj zlé kolá. Každé jedno z nich.”

Piatok priniesol jedno pozitívum. Na sobotňajší program si Hamilton odložil o jednu mäkkú sadu viac, ktorá mu v prípadných bojoch o riadnu pole position môže pomôcť. Na to však Mercedes bude musieť nájsť štyri desatiny sekundy, ktoré Georgea Russella delili od Maxa Verstappena.

Čo by mohol Lewis Hamilton vymyslieť v sobotňajšom šprinte? “Ktovie,” zasmial sa uvedomujúc si, že nemá ani tušenia. “Nemyslím si, že s predbiehaním to tu bude zrovna mega, ale dáme do toho všetko. Obyčajne tu z toho nie sú veľmi akčné preteky. Budeme sa najmä koncentrovať na to, aby sme v sobotu mali lepšiu kvalifikáciu.

Súvisiace články

Diskusia