logo F1online.skF1online.sk

Leclerc sa nezhodol s inžinierom na charaktere problému: Celé auto sa vyplo

Charles Leclerc
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 6. 2024

Obrázok ako vystrihnutý zo „starých čias“, keď Charlesa Leclerca prenasledovala na každom kroku obrovská smola. Našťastie, ide „len“ o šprintovú kvalifikáciu, ale desiate miesto po technickom probléme nie je výsledok, na ktorý si vo Ferrari brúsili zuby.

Škaredý zlozvyk tímov Formuly 1 nechávať výjazd na trať na poslednú chvíľu sa teraz mnohým kruto vypomstil. Viacerí jazdci čakali tak dlho, že keď sa na konci boxovej uličky vytvoril dlhý vláčik, museli sa veľmi ponáhľať, aby vôbec stihli svoj rýchly pokus. Prípravné kolo mnohých tak nebolo vôbec ideálne.

Najhoršie na tom však bol Charles Leclerc, ktorý sa nielenže ocitol na chvoste vláčika, ale ešte mal aj technický problém. Monacký pretekár najprv odstavil svoje auto nabok, potom ho rozbehol, ale už nemal čas. Na čiare bol asi o dve sekundy príliš neskoro a v SQ3 nezapísal žiadny čas.

Čo sa teda stalo? Nuž, jednoduchá odpoveď znie, že nevieme. Leclerc sa to snažil zistiť po šprintovej kvalifikácii od svojho inžiniera Bryana Bozziho, ale páni sa nezhodli.

„Chlapci, čo sa, dopekla, stalo?“ pýtal sa Charles Leclerc.
„Spadli sme do anti-stallu,“ odvetil inžinier.

Monačanovi sa však toto vysvetlenie nezdalo. „Ďakujem, ale anti-stall nemôže vypnúť motor. Motor sa vypol. Neviem, či ste si to všimli, ale vypol sa mi motor. Zapaľovanie sa vyplo. Celé som to musel reštartovať.“

Hneď po šprintovej kvalifikácii Charles predstúpil pred novinárov a spokojný veru nebol, ale nevedel bližšie povedať, čo sa stalo s jeho Ferrari. „Neviem, čo sa stalo. Stál som v pit lane a potom naskočil anti-stall. Následne sa všetko vyplo. Tím mi povedal, že sa o tom porozprávame, keď sa vrátim do garáže, ale z auta som išiel priamo sem,“ povedal Leclerc po skončení piatkového programu.

Je otázne, čo by Ferrari vlastne dosiahlo, keby išlo všetko podľa plánu. Aj sám Charles naznačil, že na Red Bull a McLaren by jeho Ferrari pravdepodobne nestačilo. „Neboli sme supersilní, ale určite by sme na tom boli lepšie než na desiatom mieste. Je to trochu sklamanie. Pozrieme sa na to, čo sa stalo a v šprinte sa pokúsime dostať dopredu,“ povedal Leclerc.

Súvisiace články

Diskusia