logo F1online.skF1online.sk

Anonymný mail podľa polície nie je trestným činom. Mercedes najal súkromných detektívov

Lewis Hamilton, George Russell, Toto Wolff
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 6. 2024

Anonymný mail, ktorý dostali mnohí zástupcovia médií i tímov Formuly 1, sa stal nechutnou kapitolou Veľkej ceny Španielska. Podľa obvinení neznámej osoby Mercedes „sabotuje“ Lewisa Hamiltona a dokonca ho svojím konaním „ohrozuje na živote“. Tím sa voči tomuto obvineniu ohradil do takej miery, že do hry zapojil aj políciu, ktorá však v tomto smere Mercedesu nepomôže.

Strážcovia zákona v Northamptonshire po preskúmaní oznámenia od pretekárskeho tímu nezistili žiadne konanie, ktoré by naplnilo skutkovú podstatu niektorého trestného činu. Toto Wolff, ktorý sa pred novinármi poriadne hneval na neznámeho páchateľa, tak musí zvoliť iný spôsob, ako nájsť a potrestať vinníka.

„Nepochádza to od člena tímu. Keď príde takýto email, a dostávame ich obrovské množstvo, je to znepokojujúce, najmä keď niekto hovorí o smrti a podobných veciach. V tomto konkrétnom prípade som vydal pokyny, aby sme nasadili všetko, čo máme po ruke. Už to rieši polícia,“ povedal Wolff novinárom v Španielsku, ktorého však strážcovia zákona sklamali.

V utorok po veľkej cene hovorca polície v grófstve Northamptonshire pre BBC vyhlásil: „12. júna sme prijali oznámenie v súvislosti s emailom, ktorý koloval vnútri Mercedes AMG F1 Team. V tejto súvislosti sme nezistili žiadne trestnoprávne konanie. Poskytli sme však rady pre prípad, že spoločnosť príjme ďalšie podobné emaily.“

Týmto to však zrejme neskončí. Britské médiá totiž vzápätí informovali, že Mercedes si najal skupinu súkromných detektívov, ktorí majú celej veci prísť na koreň a zistiť, ktože sa to vlastne snaží škodiť ich tímu.

Podľa zdrojov denníka Daily Mail pokračuje Mercedes vo svojom pátraní po odosielateľovi emailov a SMS správ a dokonca si za týmto účelom najal súkromných detektívov. Denník dokonca cituje aj hovorcu tímu, ktorý povedal, že celá záležitosť sa „rieši externe“. Pridal sa aj The Telegraph, podľa ktorého sa Mercedes pokúsil na vlastnú päsť odhaliť odosielateľa anonymných správ, ale neúspešne. Je možné, že práve preto vstúpili na scénu súkromní detektívi.

Súvisiace články

Diskusia