logo F1online.skF1online.sk

Leclerc vysvetľuje incident s Norrisom v tréningu: Obyčajné nedorozumenie

Charles Leclerc a Lando Norris
© FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 6. 2024

Incident, ktorý mohol výrazne ovplyvniť osud Veľkej ceny Španielska. Lance Stroll a Charles Leclerc v priebehu tretieho tréningu stratili nervy a ich incidenty s Lewisom Hamiltonom, resp. Landom Norrisom by sa pokojne dali označiť ako nebezpečná jazda. Na veľkú úľavu oboch však komisári nepristúpili k prísnejším trestom. Podľa takého Leclerca k tomu ani nemali dôvod.

Aj keď monacký pretekár pôsobil pred médiami dojmom „ja nič, ja muzikant“, určite mu nesmierne odľahlo. Norris totiž, očividne, neurobil nič hrozné, ale Leclerc ho beztak vybrzdil a následne ho aj trafil. Skutočne došlo ku kolízii a sám Lando po kvalifikácii povedal Maxovi Verstappenovi, že jeho predné krídlo bolo „rozj***né“.

Ani jeden nechápal, ako mohol Leclerc vyviaznuť s napomenutím a treba povedať, že neboli jediní. Veľká časť verejnosti považovala počínanie pilota Ferrari nielen ako zbytočné, ale tiež nebezpečné. Sám Charles však trvá na tom, že nemal zlé úmysly.

„Moja verzia udalostí je veľmi jednoduchá,“ povedal novinárom Leclerc. „Lando vyšiel z boxov a ja som bol za ním v rýchlom kole.“

„Keď spomalil a uhol z cesty, ja som tiež spomalil a prerušil som svoje rýchle kolo. Brzdil som, aby som sa dostal na jeho úroveň. Bol som na jeho pravej strane a nechcel som obmedziť nikoho za mnou. Ocitol som sa tak trochu v strede cesty. Bol som frustrovaný a pozeral som sa do spätných zrkadiel, aby som nikoho neobmedzil, keď sme sa zrazili. Bolo to však obyčajné nedorozumenie, nič viac,“ ubezpečuje monacký pretekár.

Ten tiež tvrdí, že sa nijako nesnažil vyjadriť svoju frustráciu alebo dať Norrisovi najavo, že sa mu nepáčilo jeho počínanie. „Nie, nie, chcem tým povedať, že ste frustrovaný, ale nechcete, aby došlo ku kontaktu, pretože poškodenie monopostu je to posledné, čo potrebujete v treťom tréningu,“ povedal Leclerc.

„Rozhodne nechcete skončiť s poškodeným autom, pretože hneď po treťom tréningu nasleduje kvalifikácia. Nikdy som teda nemal v úmysle niečo také,“ dodal monacký pretekár.

Súvisiace články

Diskusia