logo F1online.skF1online.sk

Gasly očakáva veľmi ťažké týždne: Nemáme pripravené žiadne vylepšenia

Pierre Gasly
© Alpine
Milan Kubala
Milan Kubala20. 6. 2024

Alpinu sa na poslednej veľkej cene podarilo získať tri body, za čo vďačí okolnostiam a viacerým odstúpeniam. Do budúcna sa však len na to spoliehať nemôže, no čo je horšie, nemôže sa spoliehať ani na svoje vlastné vylepšenia. Žiadne totiž nemá.

Po krátkej prestávke sa Formula 1 vracia do Európy. Príchod do Barcelony bude aj tento rok pre viaceré tímy predstavovať zlomový bod, keďže si na okruh Catalunya prinesú vylepšenia. Rozsiahly balík už ohlásil tím Racing Bulls a na najbližších veľkých cenách chce spraviť “slušný krok” vpred aj Sauber, potvrdil jeho športový riaditeľ Xevi Pujolar.

Boje o posledné bodované priečky tak budú ešte intenzívnejšie a z pohľadu Alpinu aj náročnejšie. Pierre Gasly si nerobí ilúzie. “V blízkej budúcnosti neprinesieme žiadne vylepšenia,” oznámil nemilé správy po víkende v Kanade. “Vieme, že cieľom je pripraviť niečo významnejšie v neskoršej fáze roka.”

Dovtedy treba prežiť. “Kvalifikácia [v Montreale] bola ťažká. Očakávam, že nasledujúcich niekoľko pretekov bude náročných, ak budú panovať normálne podmienky. Toto je však Formula 1 a vždy sa môžu objaviť nejaké príležitosti. Musíme ich využiť a kým nebudeme mať vylepšenia, tak sa ich pevne chopiť.”

Tri body z Kanady tak môžu byť na dlhšiu dobu posledné. Je však dôležité, že sa francúzskemu tímu podarilo prvýkrát bodovať s obomi autami. V továrni sa bude o to ľahšie hľadať motivácia, keď už inžinieri dostali aj nejakú odmenu.

Gasly chváli svoju družinu za “dobrú tímovú prácu”. “Toto budeme potrebovať až do konca roka, pretože vieme, že Williams má pomerne konkurencieschopné auto. V kvalifikácii boli ohromujúci. Zdá sa, že aj Haas občas nájde dobrú rýchlosť.”

“Vieme, že počas takýchto dní musíme z toho vyťažiť maximum. Nemôžeme si dovoliť robiť chyby, nemôžeme si dovoliť ísť do zbytočného rizika. Dobre sme to zvládli a dúfajme, že takto budeme pokračovať až do konca roka,” uzavrel.

Súvisiace články

Diskusia