logo F1online.skF1online.sk

Prečo si Verstappen a Alonso dobre rozumejú? Pretekanie miluje viac ako ja, hovorí Max

Max Verstappen a Fernando Alonso
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 6. 2024

Napriek veľkému vekovému rozdielu majú Max Verstappen a Fernando Alonso mnoho spoločného. Okrem pretekania nemajú veľa ďalších koníčkov. Pretekaniu a jazdeniu v rozličných formách venujú aj svoj voľný čas. Sám Holanďan priznáva, že Fernando možno miluje pretekanie o niečo viac ako on.

Bol to sám Alonso, kto prišiel s peknou metaforou na ich vzájomnú podobnosť. Kým mnoho ostatných jazdcov prichádza vo štvrtok do padoku vyfintených podľa najnovšej (a častokrát extravagantnej) módy, Max a Fernando sa uspokoja s tímovým tričkom a ruksakom na chrbte. Nič ďalšie predsa nepotrebujete.

Obaja sa tiež zaujímajú o najrôznejšie formy automobilových pretekov. Verstappen ako príslušník mladšej generácie trávi veľa času za počítačovým simulátorom na online pretekoch, Alonso zas ohromuje svojou zbierkou áut, jazdením po vlastnom okruhu či skúšaním rôznych motoristických disciplín.

Prečo si teda tak dobre rozumejú? „To je zaujímavá otázka,“ odpovedal Max v rozhovore pre DAZN. „Mňa a Fernanda delí na Formulu 1 veľký vekový rozdiel, ale myslím si, že napriek veľkým úspechom bol vždy sám sebou, čo si na ňom veľmi cením.“

„Je to skutočný pretekár a úplne normálny a milý chalan. Veľmi si na ňom vážim, že je šťastný, keď sa darí inému jazdcovi. Okrem toho, on je prvý španielsky jazdec, ktorý urobil vo svojej krajine niečo veľké z Formuly 1 a stal sa šampiónom. V mojom prípade to je možno podobné s Holandskom,“ povedal Verstappen.

„Ja milujem pretekanie, on miluje pretekanie, ale on ho pravdepodobne miluje viac ako ja, keďže vo svojom veku je stále vo Formule 1,“ hovorí so smiechom Max. „Veľmi ho rešpektujem a spomínam si, ako som ho v motokárach sledoval jazdiť v F1. Vždy patril k pilotom, o ktorom sa hovorilo, že vedia jazdiť. Ako fanúšika, pretože ja som bol vtedy fanúšik, vás prinútil zapnúť televízor.“

Súvisiace články

Diskusia