logo F1online.skF1online.sk

Wolff priznal, že po reštarte pomyslel aj na víťazstvo

George Russell
© Jiří Křenek/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala12. 6. 2024

Red Bull, McLaren a Mercedes si z Kanady odniesli pódium. Najmenej spokojný z tejto trojice však môže byť Mercedes, ktorý v závere mohol určite vyťažiť viac ako len tretie miesto. V McLarene očakávali, že skončí prinajhoršom na druhej priečke a Toto Wolff priznal, že vylúčené nebolo ani víťazstvo.

Mercedesu sa nepodarilo využiť pole position optimálne. George Russell mal síce dobrý štart a v úvode viedol preteky, ale potom Lando Norris zabral a s pilotom strieborných šípov spravil krátky proces nielen on, ale aj Max Verstappen. Okrem toho Russell súperil aj s Lewisom Hamiltonom a Oscarom Piastrim, keď spravil chybu. “Tá chyba s Oscarom, keď som sa ho snažil predbehnúť a stratil som pozíciu voči Lewisovi, nás pripravila o druhé miesto a možno by sme v neskoršej fáze pretekov dokázali zabojovať aj s Maxom.”

Porovnania Maxa Verstappena s Georgeom Russellom sme sa už nedočkali. “Víťazstvo bolo možno krátkym snom,” priznal Toto Wolff po otázke, či po poslednom reštarte na nových gumách a so skvelým tempom veril v triumf. “Keď George obul tvrdé pneumatiky, doťahoval sa a mal veľmi dobrú rýchlosť. Na sekundu sme na to azda pomysleli, ale nemôžete byť príliš chamtiví.”

George Russell sa nevyhol chybám, čo ho v konečnom dôsledku mohlo stáť lepší výsledok. “V pretekoch sme boli brilantní, ale na druhej strane sme sa mohli vyhnúť jednej-dvoma chybám. Musíme však hľadieť na pozitíva. Monopost spravil skutočný krok vpred. Máme nastavený správny vývojový kurz.”

Chybu si priznal Russell a k svojmu výkonu bol kritický aj Lewis Hamilton, ktorý vypadol z najlepšej trojky a skončil až so zemiakovou medailou. To však po víkende nie je najdôležitejšie. “Myslím si, že to môžeme považovať za pozitívne preteky vzhľadom na to, ako sme na tom boli predtým. Tretie a štvrté miesto je oveľa lepšie ako na predchádzajúcich veľkých cenách, čo je fajn.”

“Obaja jazdci však videli, že sa nám toho ponúkalo aj viac. Azda sme mohli získať ešte jednu alebo dve pozície. Preto sa objavila taká negatívna nálada. Keby ste im však pred víkendom ponúkli tretie a štvrté miesto, pravdepodobne by to brali,” uvažuje Toto Wolff.

Pred nami je víkend v Barcelone, ktorý by nám mal odhaliť skutočné rozloženie síl v padoku. Okruh Catalunya je totiž takmer dokonalým miestom na testovanie monopostov. Čo od blížiaceho sa víkendu očakávajú v Mercedese?

“Od Imoly napredujeme a na auto nasadzujeme fungujúce komponenty. V posledných rokoch sme s tým mali problémy,” priznal Wolff. “Nové súčiastky sú aj na ceste do Barcelony. Mali by nám pomôcť, takže pevne verím, že budeme pokračovať v tomto pozitívnom trende.”

Súvisiace články

Diskusia