logo F1online.skF1online.sk

Som lojálny a presne to isté žiadam aj od tímu, odkázal Verstappen

Christian Horner a Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 6. 2024

Max Verstappen sa naďalej stráni politiky. Jeho otec Jos, Helmut Marko a Christian Horner sa v tomto roku dostali do nemalej prestrelky, keď Red Bull zakryl temný mrak špekulácií. Keď sa hovorilo o konci Hornera, jeho pilot Max Verstappen robil všetko, aby zostal bokom. Podľa vlastných slov v tom plánuje pokračovať.

Špekulácie sa ho pritom bytostne dotýkali, keďže sa objavili správy o jeho prestupe do Mercedesu. Toto Wolff pilotovi Red Bullu verejne lichotil a je zrejmé, že došlo k nejakým pytačkám. Hornerovi sa však podarilo udržať status quo a ako sa zdá, udrží si aj svoju najväčšiu hviezdu.

„Čím viac o tom hovorím, tým viac o tom ľudia píšu,“ povedal Verstappen pre britský Guardian o situácii vnútri tímu. „Napíšete to, vytvoríte okolo toho príbeh, ľudia si z toho vyberú maličkosti a stane sa z toho záplava sračiek. Viete, čo tým myslím? Poviem vám príbeh, ktorý bude preložený do španielčiny, holandčiny atď. Keď poviem niečo viac, rozhodne tým nepomôžem situácii.“

Max v úvode sezóny veľakrát zopakoval, že chce hovoriť o športe a o aute, nie o politickej búrke v Red Bulle. Tá sa v posledných mesiacoch značne upokojila a odľahlo aj Verstappenovi, ktorý by sa k týmto otázkam najradšej nevyjadroval. „Radšej by som sa vyhol témam o dianí vnútri tímu. Musíme sa s tým vyrovnať a ísť ďalej. Podľa mojej zmluvy mám za úlohu podávať výkony a presne na to sa sústredím. Nie som politik a nemám rád politiku. Sústredím sa na výkon a snažím sa dištancovať od negatívnych vecí,“ povedal Max.

Samozrejme, keď dôjde k takej veľkej kontroverzii, hlavná hviezda tímu sa jej nemôže vyhnúť. Holandskému pretekárovi sa to však predsa veľmi elegantne podarilo, aj keď pytačky od Mercedesu s nami ešte nejaký čas zostanú. Je zrejmé, že celá diskusia sa skôr či neskôr začne znovu. Otázka je, aký bude jej výsledok.

„Som celkom lojálny človek a lojalita pre mňa veľa znamená,“ vyhlásil Verstappen. „Presne to požadujem aj od tímu a doteraz bol Red Bull v tomto smere skvelý. Chcem, aby to tak zostalo čo najdlhšie. Bolo by úžasné, keby som ukončil kariéru práve tu v Red Bulle. Bolo by neuveriteľné, keby som všetky tie roky strávil v jednom tíme.“

Súvisiace články

Diskusia