logo F1online.skF1online.sk

Norris pred Kanadou predpovedá silné Ferrari: Sú to lídri prejazdu obrubníkmi

Lando Norris
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala28. 5. 2024

Red Bull si môže trochu vydýchnuť, že azda najhoršie preteky tejto sezóny má za sebou. Nemôže sa však uvoľniť celkom, keďže Formula 1 smeruje do Kanady, kde majú výhodu tie monoposty, ktoré sa kamarátia s obrubníkmi. Lando Norris preto predpovedá, že Ferrari bude v Montreale veľmi silné.

McLarenu sa v Monaku tiež darilo, dokonca Oscar Piastri mohol skončiť na pole position. Stačilo by poskladať do jedného kola všetky tri svoje najlepšie sektory. Čas Charlesa Leclerca (1:10,270) by prekonal výkonom na úrovni 1:10,200.

Veľkú vyrovnanosť dokazuje aj porovnanie ich najlepších kôl, na ktorom vidieť, že Leclerc získal pole position až na výjazde z poslednej zákruty.

To je dôvod na optimizmus aj pred víkendom v Montreale. “Nie sme na tom zle, ale Ferrari sú v tejto oblasti lídri,” vyhlásil Lando Norris počas rozhovoru s Anthonym Davidsonom pre Sky Sports. “Veľmi dobre zvládajú obrubníky, preto tu boli takí silní.”

“Ich prejazdy cez obrubníky a jazdné vlastnosti na hrboľoch a obrubníkoch sú o krok pred nami,” pripustil štvrtý muž nedeľných pretekov. “Možno sa na pár vecí pozrieme a do ďalších jázd sa pokúsime vylepšiť, no máme dobrú formu. Tím odvádza skvelú robotu, takže som nadšený. Spravíme maximum. Už sa na to teším.”

V McLarene si začínajú veriť čoraz viac, čo cítiť najmä po víťazstve v Miami. Poraziť Red Bull nie je samozrejmosť, dvakrát v priebehu troch veľkých cien už vôbec. “Sme sebavedomí a na každých pretekoch to ešte upevňujeme. Tím odvádza fantastickú robotu.”

“V nedeľu sme boli jasne pred Red Bullom, ale možno trochu za Ferrari. V konečnom dôsledku Ferrari odviedlo dobrú robotu a my sme mali šancu, keby sa niečo udialo. Stále sme blízko a získali sme množstvo bodov za druhé a štvrté miesto. Sme šťastní,” usmieval sa Norris.

Súvisiace články

Diskusia