logo F1online.sk

Formula 1 predstavila kalendár pre rok 2021, ráta sa aj s divákmi

Po štarte VC Austrálie 2019
© Mercedes
Ladislav Király
Ladislav Király10. 11. 2020

Mediálne oddelenie Formuly 1 vydalo v utorok predpoludním provizórny kalendár pre rok 2021. Ide o definitívnu verziu, ktorú musí odobriť Svetová motoristická rada FIA, avšak to je tradične len formalita.

V kalendári budeme mať 23 veľkých cien, ale oproti pôvodne avizovanému rozpisu prišlo k jednej zmene: VC Vietnamu sa neuskutoční a na jeho miesto sa hľadá adekvátna náhrada. Uvažuje sa o Imole, Istanbule či Portimau, ale v tejto chvíli je to všetko otvorené. Napokon pôjde možno o to, kto zaplatí najviac.

„Ako sme avizovali už predtým, očakávame, že v roku 2021 sa na tribúny vrátia aj fanúšikovia,“ píše F1 vo svojom stanovisku. „Kalendár je podobný tomu, ktorý bol pôvodne naplánovaný pre rok 2020.“

„Sme veľmi radi, že po dlhých rozhovoroch s promotérmi, tímami a s FIA môžeme potvrdiť provizórny kalendár pre rok 2021,“ uviedol šéf F1 Chase Carey. „Podujatia pre rok 2021 plánujeme tak, že ich budú môcť navštíviť aj fanúšikovia a chceme im ponúknuť taký zážitok, ktorý bude mať blízko k normálu.”

Očakávame dodržanie našich zmlúv. Už sme totiž ukázali, že dokážeme bezpečne cestovať a zvládať preteky, pričom aj naši promotéri si čoraz intenzívnejšie uvedomujú potrebu napredovať a vírus mať pod kontrolou. V skutočnosti je to tak, že mnoho hostiteľských krajín chce našu platformu využiť na to, aby svetu ukázali svoje napredovanie.“

„Sme nadšení, že súčasťou programu sa stala Saudská Arábia a rovnakú radosť máme z návratu na miesta, kde sme chceli súťažiť aj v roku 2020. Všetkým našim promotérom a partnerom sa chceme poďakovať za ich entuziazmus a spoluprácu. Tešíme sa na to, že našim fanúšikom ponúkneme vzrušujúcu sezónu,“ dodal Chase Carey.

Pozrite si aj náš podcast, ktorý sme k budúcoročnému kalendáru nahrali ešte minulý týždeň: