logo F1online.skF1online.sk

Sainz sa v piatok stratil pri hľadaní nastavenia, ale bol „neskutočne rýchly“ s plnou nádržou

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 5. 2024

Pokračuje Carlos Sainz tam, kde v Imole skončil? Španielsky pretekár pred týždňom zaostal a do monackého víkendu nevykročil pravou nohou. Jeho porovnanie s tímovým kolegom nevyznieva vôbec dobre, ale vo Ferrari zrejme vedia, čo musia urobiť pred sobotou.

Aj keď porovnávanie piatkových výkonov jednotlivých tímov je vždy zložité, Sainz patril k najrýchlejším jazdcom v pretekových simuláciách. Bol to piatok plný protikladov, kým Leclerc hovorí o „katastrofe“ v pretekovom tempe, jeho tímový kolega bol s plnou nádržou rýchly ako raketa.

„Na jedno kolo som sa dnes určite trápil,“ prehlásil po piatku Carlos Sainz. „Jednoducho sme nedokázali vyžmýkať z auta maximálnu výkonnosť na stredne tvrdých alebo mäkkých pneumatikách. Z nejakého dôvodu som však mal v pretekových simuláciách pocit, že auto je neskutočne rýchle.“

„Máme tu teda niečo, čo potrebujeme pochopiť. Dúfam však, že pred sobotou nájdeme nejaké odpovede,“ dodal s nádejou Carlos, ktorý hľadá za výpadkom formy zmeny v nastavení medzi prvým a druhým tréningom.

„Trochu sme sa stratili v zmenách nastavenia pred druhým tréningom, takže som bol o krok pozadu. Zdalo sa, že som sa ku koncu doťahoval v pretekových simuláciách. V sobotu by to malo byť lepšie, ale nebol to ideálny začiatok víkendu. Dúfajme, že zajtra budem v lepšej forme,“ povedal Sainz.

Ten považuje Monako za jeden zo svojich najobľúbenejších okruhov. Aj keď to o sebe tvrdí mnoho súčasných pilotov, Carlos môže podporiť toto tvrdenie aj výsledkami. Zakaždým tu bodoval (dokonca aj trikrát s Toro Rosso) a v roku 2021 skončil druhý. Jedinou čiernou škvrnou zostáva minuloročné ôsme miesto s Ferrari, ktoré chce napraviť tento víkend.

„Monako je obvykle jeden z mojich najlepších okruhov. Preto bol dnešok trochu zvláštny. Zároveň som však bol možno najrýchlejší v pretekových simuláciách. Musíme to pochopiť, ale keď všetko poskladáme dokopy, malo by to byť v poriadku,“ ubezpečil Sainz.

Súvisiace články

Diskusia