logo F1online.skF1online.sk

Ešte sme to neposkladali dokopy, hovorí Leclerc

Charles Leclerc
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 5. 2024

Charles Leclerc sa na domácej pôde uviedol podľa svojich predstáv a úplne ovládol druhý voľný tréning. V tom prvom sa ozvala jeho tradičná monacká smola, keď prešiel po úlomkoch z monopostu Kuan-jü Čoua, ale v druhom dominoval a pred sobotou mu patrí status najväčšieho favorita kvalifikácie.

Pre domáceho miláčika a jeho tím to je trochu nevďačná úloha, ale dá sa povedať, že Ferrari tu napĺňa papierové predpoklady. Red Bull a McLaren sú možno rýchlejší na akejkoľvek inej trati, ale v Monte Carle nepotrebujete byť dobrí v rýchlych zákrutách či na rovinkách, rozhodujúci je mechanický grip a pomalé zákruty.

„Myslím si, že na stredne tvrdých pneumatikách sme boli veľmi silní, ale na mäkkých sa nám to nedarilo poskladať dokopy a trápila nás premávka. Celkovo sme však mali dobré auto a cítil som sebadôveru,“ povedal po piatku Leclerc.

„Na druhej strane bude nesmierne dôležité, aby sme si udržali rytmus do tretieho tréningu, pretože to v Monaku potrebujete. Možno som dnes riskoval viac než ostatní. Celé to bude o sobotnej kvalifikácii, keď pôjdu všetci na hrane. Zatiaľ sme odviedli dobrú prácu a bol to pozitívny prvý deň, ale potrebujeme pokračovať a ďalej napredovať,“ dodal Leclerc.

Ten je podľa Georgea Russella „na míle ďaleko“ a Ferrari vyzeralo v druhom tréningu skutočne nepremožiteľne. Charlesov piatkový čas by mu v roku 2023 stačil na pole position. Mohlo by však Ferrari ešte zrýchliť? „Ja môžem ešte zrýchliť, keď poskladám všetko dokopy. Keď sa pozriete na moje sektory, nechal som na trati dosť času. To bude pred sobotou stredobodom našej pozornosti, ale povedzme, že máme výkonnosť a správny pocit,“ povedal Leclerc.

Ako to už býva, v Monte Carle sa všetko postavilo na hlavu. Nenájdete špecifickejší okruh ako Monako, čo znamená, že sa môžeme dočkať príjemných prekvapení. Jedným z nich bol v piatok Mercedes.

„Keď sme sem prichádzali, vedeli sme, že všetko je možné. V roku 2021 sme nemali zvlášť dobré auto, ale špecifické charakteristiky Monaka mu vyhovovali a boli sme rýchli. Tento rok sa zdáme byť rýchli a Mercedes, ktorý sa trápil od začiatku sezóny, je tento víkend veľmi dobrý. Lewis bol celý deň vo forme, takže v sobotu musíme všetko maximalizovať,“ povedal Leclerc.

Ten ešte dostal na záver otázku, čo by preňho znamenala pole position na domácej trati. Odpoveď asi neprekvapí, keďže tu už v minulosti dvakrát ovládol kvalifikáciu, ale nikdy nevyhral.

„V minulosti som tu už dvakrát získal pole position, ale v nedeľu sa nedostavil taký výsledok, aký som chcel. Ak to zvládneme opäť, čo je najlepšia východzia pozícia pred pretekmi, budeme sa musieť sústrediť na nedeľu, aby sme to poskladali dokopy a konečne zvíťazili,“ povedal Leclerc.

Súvisiace články

Diskusia