logo F1online.skF1online.sk

Okrem Freda poznám vo Ferrari len dvoch ľudí, priznal Hamilton

Lewis Hamilton a Charles Leclerc
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 5. 2024

Keď Lewis Hamilton opúšťal Mercedes a na rok 2025 podpísal zmluvu s Ferrari, spôsobilo to obrovský ošiaľ. Už tento víkend v Imole sme videli transparenty talianskych fanúšikov s podobizňou ešte stále pilota Mercedesu, ktorého prejazd teraz spôsobil na tribúnach búrku nadšenia, nie nevôle ako častokrát v minulosti. A Lewis im vďačne mával. Všetko je tak nachystané na príchod Ferrari, kde ho však podľa vlastných slov čaká veľa zoznamovania.

Skutočnosť, že v Maranelle takmer nikoho nepozná, vraj nehrala žiadnu rolu pri jeho rozhodovaní. Nejakých známych tam stretne, ale vzhľadom na jeho dlhú kariéru je to až zvláštne málo.

„Keď som prišiel do Mercedesu, nikoho som tam nepoznal a bolo to viac ako v poriadku,“ povedal médiám Hamilton. „Mne osobne na tom veľmi nezáleží.“

Znie to trochu zvláštne, že po sedemnástich rokoch vo Formule 1 nepozná príliš veľa ľudí vo Ferrari. Podľa vlastných slov má spoločnú minulosť v podstate len s troma mužmi – Frédéricom Vasseurom, Loicom Serrom a Jockom Clearom. Prvý menovaný zohral kľúčovú úlohu pri jeho príchode do Ferrari a druhý tam práve prišiel z Mercedesu. Lewis pritom pravdepodobne zabudol na Jeroma d’Ambrosia.

„Samozrejme, s Loicom som pracoval dlhé, naozaj dlhé roky, takže s ním mám skvelý vzťah. S tímom pracuje aj bývalé číslo dva v tíme mojich inžinierov Jock Clear, takže sú to len títo dvaja. Samozrejme, spolu s Fredom ich poznám veľmi dobre,“ povedal Hamilton.

Je tu však ešte jeden „známy“, ktorého pozná a ktorý taktiež zohral kľúčovú úlohu pri jeho angažovaní – prezident Ferrari John Elkann. Okolnosti ich zoznámenia sú však pomerne kuriózne a nedozvedeli sme sa, v ktorom roku sa to vlastne stretli.

„Johna poznám naozaj dobre. Stretli sme sa ešte pred rokmi na kempe Googlu,“ spomínal Hamilton ešte v novembri 2023 v Abú Zabí. „Išiel som na kemp Googlu na Sicílii a tam začalo naše priateľstvo. Odvtedy sme zostali v kontakte.“

„Freda poznám od roku 2005. Vždy sme mali naozaj skvelý vzťah a často sme sa bavili, najmä po jeho príchode do Formuly 1. Keď som opustil jeho tím a prišiel do Formuly 1, tak som trochu stratil kontakt s tímami Formuly 2. Od jeho príchodu do F1 sa však rozprávame častejšie a cestujeme spolu s Totom na veľké ceny,“ povedal ešte pred mesiacmi Hamilton.

Súvisiace články

Diskusia